Válogatott

Löw nem számít többet a Bayern-trióra | Boateng reagáltJoachim Löw kedden Marcus Sorg másodedző és Oliver Bierhoff társaságában Münchenbe utazott, hogy személyesen közölje Jerome Boatenggel (30), Mats Hummelsszel (30) és Thomas Müllerrel (29), három világbajnokkal, hogy a továbbiakban már nem számol velük a német válogatottban. Jogi már az oroszországi VB-leégés után bejelentette, hogy korszakváltást akar a csapatban, Sami Khedira is ennek az áldozata lett.

A Sport1 információi szerint a klub és a játékosok sem ismerték Löw döntését, ők is ma szembesültek először azzal, hogy Löw irányítása alatt biztosan nem húzhatják fel magukra többet a címeres mezt.

Joachim Löw a BILD-nek adott nyilatkozatában beszélt döntéséről: 2019 a német labdarúgó válogatott számára egy új kezdet. Átmenetet akarunk, azokkal folytatni, akiket az elmúlt években beépítettünk. Jerome Boateng, Mats Hummels és Thomas Müller nem lesz többé kerettag. Fontos volt számomra, hogy a játékosoknak és az FC Bayern felelőseinek ma személyesen beszéljek a gondolataimról és a terveimről. Ők továbbra is világszínvonalú játékosok, akik a klubjaikban is meghatározóak és garantálják a sikereket. Nagy játékosok, akik a Nationalmannschaft egy nagyszerű időszakában vettek részt. Éveken keresztül hihetetlenül sokat tettek Németországért és a német válogatottért. Köszönöm nekik a sok eredményes, kivételes és egyedülállóan eltöltött közös éveket.Elképzelése szerint a fiatalabb, sikeréhesebb játékosok hozhatják el a változást a csapatban: Új arculatot akarunk adni a csapatnak. Biztos vagyok benne, hogy ez a megfelelő lépés. A 2020-as EB-kvalifikáció évében meghatározó jelet küldünk a megújulásra: A fiatal válogatott játékosok is megkapják a szükséges teret a kiteljesüléshez. Most nekik kell felelősséget vállalniuk.

Oliver Bierhoff ismertette a feladatukat és köszönetet mondott a Bayern játékosainak: A mi feladatunk az, hogy eldöntsük, mi a csapat számára a legjobb a világcsúcshoz való visszatéréshez. Az új kezdetet –  következetesen – a keretben is láthatóvá akarjuk tenni. Óriási amit Thomas Mats és Jerome eddig elért a német labdarúgásért, és ezt a klubjukért is továbbra megteszik majd. Hálás vagyok a válogatottban eltöltött közös időszakért.

Jerome Boateng: Természetesen egy másmilyen búcsút kívántam volna magunknak. Személy szerint biztos vagyok benne, hogy továbbra is a legmagasabb szinten tudok játszani és ezt a jövőben is bizonyítani fogom. Szomorúan érintett a hír, mert számomra mindig az volt a legnagyszerűbb, hogy a nemzetemet képviselhetem.

Thomas Müller 2010-ben, Argentina ellen debütált, 100 meccsen 38 gólt lőtt. Hummels szintén 2010-től lett válogatott, 74-szer válogatta be őt Jogi és öt gólt szerzett. Jerome Boateng pedig 2009 óta 74 meccsen egy góllal zárt. És a többiekkel együtt a 2014-es Világbajnokság, illetve az Argentina elleni VB-döntő egyik legjobbja volt.

Vajon ki lesz a következő? A BILD szerint Jogi Löw és a kapusedző Köpke a helyszínen nézték meg Ter Stegen kiemelkedő teljesítményét Madridban a Real ellen. Löw nemrégiben elmondta: „Ha nem történik semmi kivételes, Manuel Neuernek kell lennie az egyes számú kapusunknak a 2020-as EB-ig.” A Barca 26 éves kapusa természetesen nem elégedett a másodhegedűs szereppel, korábban úgy nyilatkozott, hogy addig akar nyomást gyakorolni, amíg Löw valamikor úgy dönt, hogy ő lesz az elsőszámú kapus.

 

Löw nem számít többet a Bayern-trióra | Boateng reagált
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top