Interjúk és nyilatkozatok

Közleményben reagált Löw döntésére a BayernMint ismert, Joachim Löw tegnap személyesen közölte három Bayern játékossal, hogy a jövőben nem számít rájuk a német válogatottban. A döntésre a Bayern vezetősége, konkrétan Rummenigge és Salihamidzic, most a klub hivatalos honlapján reagált:

Joachim Löw szövetségi kapitány úgy döntött, hogy játékosainkat, Thomas Müllert, Mats Hummelst és Jerome Boatenget a jövőben nem veszi többé figyelembe. Alapvetően nem kommentáljuk a kapitány sportszakmai döntéseit, ugyanis a Nationalmannschaft keretének összeállítása kizárólagosan Joachim Löw felelősségi körébe tartozik.

A döntés meghozatalának időpontját és körülményeit ugyanakkor kétesnek tartjuk. A német válogatott legutóbbi mérkőzése 2018. november 19-én volt. Azt, hogy a játékosokat és a nyilvánosságot három és fél hónappal később, közvetlenül az FC Bayern következő, irányadó mérkőzései előtt tájékoztatják erről, az felingerel minket. Ráadásul minket is meglepett, hogy Joachim Löw és Oliver Bierhoff egy előre nem bejelentett látogatás keretein belül tette ezt.

Thomas Müller (100 válogatottság), Mats Hummels (70) és Jerome Boateng (76) összesen 246 mérkőzést abszolváltak a német A-csapatban és egy hihetetlenül eredményes évized során képviselték a DFB-t, abszolút tetőpontként a 2014-es Világbajnoki győzelemmel. Az FC Bayern a legmagasabb tisztelettel áll Thomas, Mats és Jerome válogatottért és a német labdarúgásért tett sportszakmai érdemei előtt.

Karl-Heinz Rummenigge & Hasan Salihamidzic

Közleményben reagált Löw döntésére a Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top