Válogatott

A Bayern-trió és a német focivilág is reagált Löw döntésére



Mint ismert, a német válogatott szövetségi kapitánya eldöntötte: Többé nem számít az évek óta meghatározó Boateng-Hummels-Müller hármasra. Ennek a döntésnek a reakcióit gyűjtöttük ki nektek, a bayernszektor.hu olvasóinak.

Thomas Müller: Hé srácok! Aludtam egy éjszakát a döntésre, hogy feldolgozzam az eseményeket. A szövetségi kapitány döntése miatt természetesen én is el voltam képedve. Egy szövetségi kapitánynak sporszakmai döntéseket kell hoznia, abszolút, ezt egyáltalán nem is vonom kétségbe. Mindenesetre minél többet gondolok rá, a közlés módjára, ahogy ez az egész történt, az egyszerűen elszomorító. Legfőképp a dolog véglegessége miatt állok értetlenül a helyzet előtt. Mats, Jerome és én továbbra is képesek vagyunk arra, hogy topszinten focizzunk. Közösen a DFB-vel egy hosszú, intenzív és legtöbbször eredményes útat tettünk meg az elmúlt években. Annak viszont, hogy miután nem sokkal értesültünk a szövetségi kapitány döntéséről és a DFB egy előre bekészített közleményt adott ki a sajtó számára, az én szememben sincs jó stílusa és a megbecsüléshez sincs semmi köze. Kedves szurkolók: Mindig büszkén hordtam a válogatott mezt, mindig mindent megtettem a hazámért. Szeretnék nektek köszönetet mondani az óriási támogatásotokért. Hihetetlen utazás volt a magam 100 válogatottságával és a sok nagyszerű, közös élménnyel. Aki ismer, az tudja, hogy egy harcos vagyok, hogy előre fogok tekinteni. Az FC Bayernnel most egy nagyon komoly fázisban vagyunk, három címért is játszunk. Ennek apropóján szeretném mondani: A játéknak még nincs vége!

Mats Hummels: Én is szeretnék a szövetségi kapitány döntésével kapcsolatban nyilatkozni. Függetlenül az általam nehezen elfogadott sportszakmai döntéstől (amelyet természetesen tiszteletben tartok), a közlés módja számomra is érthetetlen… Véleményem szerint mindig jó kapcsolatban álltam az érintett felekkel a DFB-nél és kölcsönösen, fair módon bántunk egymással. Thomas, Jerome és én éveken keresztül mindent megtettünk a Nationalmannschaftért és annak tekintetében amit nyújtottunk és elértünk, az én szememben ez nem igazságos bánásmód. Minden más hidegen hagy, mert szerettem Németországért játszani! Magam részéről elmondhatom: Csodálatos évek voltak, 70 válogatottság, mindent amit egyszer gyermekként álmodtam, messze túlszárnyaltam. Összességében négy nagy tornán vehettem részt, a 2014-es Világbajnoki győzelem volt ennek a megkoronázása. Ezt az érzést mindig magamban fogom hordozni és szívesen megtettem volna újra MINDENT azért, hogy valami hasonlót elérjünk.

Jerome Boateng: Természetesen egy másmilyen búcsút kívántam volna magunknak. Személy szerint biztos vagyok benne, hogy továbbra is a legmagasabb szinten tudok játszani és ezt a jövőben is bizonyítani fogom. Szomorúan érintett a hír, mert számomra mindig az volt a legnagyszerűbb, hogy a nemzetemet képviselhetem.




David Alaba: Nekem és csapatból sokak számára is nagyon nagy meglepetést jelentett ez a hír. Biztosan kemény döntés, ha figyelembe vesszük, hogy ők hárman mit tettek a Nationalmannschaftért és milyen tapasztalattal rendelkeztek. Talán ezért sem alakult annyira ideálisan ez az egész… A legjobb futballistakorban vannak! Az FC Bayernnél is jól teljesítenek, a vezérjátékosok közé tartoznak. Németország három legjobb belsővédője nálunk játszik, Thomas Müller pedig egy olyan játékos, aki mindig bizonyítja, hogy a világ legjobjai közé tartozik.

Niko Kovac: Tudom, hogy Thomas, Jerome és Mats csalódottak voltak, főleg a dolog véglegessége miatt. 29-30 évesen jégre tenni az embert nem helyes. A csalódottság után fejben rendben vannak. Tudják, mit kell tenniük. Meggyőződésem, hogy teljesítménnyel fognak reagálni.

Uli Hoeness: Pár dolog nem alakult olyan jól, de ezért nem fogunk pálcát törni Jogi Löw stábja felett. Mindezidáig nem véleményeztem a dolgot és pár hétig, amíg a fontos meccseinknek vége, vissza fogom fogni magam. Akkor én is kommentálom a dolgot. A megfelelő válaszon még gondolkoznom kell.

Lothar Matthäus: Jogi Löw rajongója vagyok, nagyra becsülöm őt. De ezt sokkal jobban kellett volna csinálnia. Nem csinálhatta volna, hanem jobban kellett volna neki. Megértem, hogy meghozta ezt a döntést. Amit nem értek, az a közlés módja és az időpont. Feltételezem, hogy Joginak van egy terve, egy ötlete a leendő válogatottra. Ha nincs, nem tudná elvégezni rendesen a munkáját. Ez a terv magába foglalhatja a 2022-es Világbajnokságot is. Világos, hogy ez a három játékos nagy valószínűség szerint nem lesz már ott a válogatottban, ezért ez a lépés ésszerű. De következetesen miért nem a 2018-as VB után hozta meg? Vagy legkésőbb a legutóbbi, csalódást keltő Nemzetek Ligája mérkőzések után 2018 novemberében? Miért várt ki három hónapot, ha terve van? Miért tette ezt a parázs Bundesliga fázis és a Liverpool meccs előtt? Boatengnél, Hummelsnél és Müllernél sem történt változás november óta. Csóválom a fejem a dolog miatt.

Jens Lehmann: Meg tudom érteni a játékosok csalódottságát. Az időpont vicces, mert a ligában és a BL-ben is fontos feladatok előtt állnak, ez demotiválóként hathat rájuk. Mindhárom játékos ott van a Bajnokok Ligájában és a saját pozíciójában szerepel. Ezen a szinten a fiatalok még soha nem játszottak.

Eric Ribbeck, egykori szövetségi kapitány: Ha Jogi Löw azon a véleményen van, hogy vérfrissítésnek kell következnie, akkor ez az ő döntése. Abszolút korrektnek tartom, hogy közvetlenül és személyesen a játékosokkal közölte ezt, mielőtt máshonnan értesültek volna róla. Jobban nem lehetett volna kivitelezni. Egy edző mindenért felelős, ami a pályán történik. Ennek semmi köze a hálátlansághoz.

Ralf Rangnick, a Lipcse vezetőedzője és sportigazgatója: Jogi Löw hosszú éveket dolgozott együtt ezekkel a játékosokkal ahhoz, hogy az ember rábízza azt amit csinál, amit helyesnek vél. De természetes, hogy a játékosok nem értenek ezzel egyet. Végsősorban ez egy olyan szituáció, amely nálunk, vagy más kluboknál minden héten felmerül. A különbség csak az, hogy mi minden héten játszunk.

Bernard Dietz, egykori EB-győztes: Nem tartom jónak azt a módot, ahogy a srácokat kirakták a csapatból. Sokat tettek Németországért. Röviddel a Világbajnokság után kellett volna tiszta vizet önteni pohárba. A különböző tornákat gyakran követi egy változás – de nem kilenc hónappal később.

Christian Streich, a Freiburg trénere: Mit nevezünk mi radikálisnak? Ha az ember megválik valamitől, vagy ha nem teszi ezt meg? Edzőként ez mind arról szól, hogy a cselekedeteiddel sikeres vagy-e vagy sem. Ha nem vagy sikeres és nem fiatalítasz, már most papírra vethetem mi fog történni. De ha jól sikerül, te vagy a megváltó, az újító. Jogi a szövetségi kapitány, ezért ezeket a döntéseket meghozhatja, neki kell meghoznia.

Frank Baumann, a Werder menedzsere: Világos, hogy valamikor jönnie kell egy átmenetnek. Hogy a német válogatott számára ez a megfelelő időpont-e erre, azt csak Jogi Löw tudja behatárolni. A döntését így hozta meg, tehát erről meg is van győződve. Amit az embernek ilyenkor figyelembe kell vennie az az, hogy milyen befolyással van ez a klubcsapatra. A Bayern München számára természetesen nem optimális az, hogy ilyen fontos hetek előtt lett ez a döntés bejelentve. De azt hiszem, hogy a Bayern jól el tudja viselni ezt a dolgot.

Christoph Daum, az egykori Bundesliga-edző: Az időpont és a stílus biztosan vitatható. De teljes mértékben Jogi Löw mellett állok. Közvetlenül az oroszországi VB után nem akart nyilvánosan bűnbakokat beállítani. Ahogy ismerem őt, ezt a döntést nem hozta meg könnyen. A szerződése 2022-ig szól. Ebben az időtartományban egy EB és egy VB is lesz. Ő felelős a keret összeállításáért. És ez nem a következő két-három válogatott meccsről szól, hanem a csapata jövőjéről.

Sandro Wagner, a Bayern és a német válogatott egykori játékosa: Sajnálom a srácokat. De biztos vagyok benne, hogy ezáltal a Bayern szezonja még pozitívabb lesz. Mats, Jerome és Thomas meg akarják mutatni, hogy továbbra is abszolút topminőséget képviselnek. Ezzel a dühvel és a bizonyítási vággyal a sárcok szétszedik Münchenben a Liverpoolt.

Mario Basler, egykori Bayern játékos és válogatott: Jogi Löw döntését el kell kell fogadnia az embernek. Ha még a nyilvánosságra kerülés előtt mondta el a játékosoknak, az rendben van. Ő az edző és ő felelős a csapatért. Ha nem fog működni a dolog, orra bukik. Viszont: Mindenki vérfrissítést követelt. Függetlenül a három Bayern játékostól, én a VB után azt vártam, hogy pár játékos magától vonul vissza a válogatottságtól.

 

A Bayern-trió és a német focivilág is reagált Löw döntésére
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top