Átigazolási hírek

Rummenigge: Lucas jól illene a profilunkba, James szerintem maradni fog



Karl-Heinz Rummenigge az Abendzeitungnak adott nagyinterjújában többek között Lewandowskiról, a Liverpool elleni meccsről, az utánpótlásról, Jamesről, Lucasról, Kovacról és Schweinsteigerről is beszélt.

Müllerről: Thomas Müller mindig fontos játékosunk volt és nem csak azért, mert ő egy bajor. München közelében született, a Bayern utánpótlásában vált naggyá és Louis van Gaal irányítása alatt ért fel a proficsapatig. Thomas a pályán és azon kívül, személyiségként is jó fejlődésen ment keresztül. Az elmúlt hetekben kétségtelenül nem volt ott a kezdőben, de elég lelkiismeretes és intelligens ahhoz, hogy kezelni tudja ezt a szituációt.

Az átigazolási politikáról: Mindig megpróbáltuk megszerezni a legjobb német játékosokat – ez Joshua Kimmich, Niklas Süle, Serge Ganbry és Leon Goretzka leigazolásán is tükröződik. A klub alapját németnek akarjuk megtartani, melléjük igazolunk külföldi topjátékosokat.

Lewandowskiról és a szerződéshosszabbításról: Robert csakúgy mint korábban, most is a világ egyik legjobb középcsatára. Ha valaki az elmúlt években 30 gólos átlagot hoz a ligában, az nem szorul magyarázatra. Robert egy vérprofi. Kétségtelen, hogy már a 30-at tapossa, de nagyon profin készül fel a mérkőzésekre, már a táplálkozást is beleértve. Ráadásul egy kellemes előny az is, hogy soha nem sérül meg. Semmi nem szól az ellen, hogy valamikor megbeszélést folytassunk az ügynökével a szerződése meghosszabbításáról.

A Liverpool elleni meccsről: Okosan és nagy győzni akarással kell játszanunk. A 0-0-ás odavágó is jó eredmény, de messze nem garancia a továbbjutásra. A Liverpool összes idegenbeli meccsét láttam az idei BL-szezonból és a legjobban a PSG ellen szerepeltek. Hihetetlenül nagy akarással játszottak, bátran támadtak, agresszívan, de okosan védekeztek. Az egész Bundesliga számára fontos lenne, hogy legalább egy klub képviselje a ligát a negyeddöntőben.




Az angol és a német klubok közötti teljesítményről és az okáról: Két angol csapat már továbbment, valószínűleg a City is tovább fog. Az ötéves UEFA együtthatókban voltunk már másodikak is. Ha a Bayern az elmúlt években nem lett volna ennyire sikeres, akkor problémás lenne a negyedik hely megtartása. Viszont nem feledhetjük, hogy Angliában öt-hat olyan csapat van az élen, amely mind komoly pénzügyi lehetőségekkel rendelkezik. A legnagyobb különbséget a TV-s díjak jelentik. A Bundesliga jelenleg 220 millió eurót keres a külföldi jogokból, míg a Premier League 1,1 milliárdot. A spanyolok is 900 millió körül, tehát négyszer, az olaszok pedig körülbelül kétszer annyit keresnek, mind a Bundesliga.

Az utánpótlásról: Kétségtelenül voltak olyan éveink, amelyekben nem voltunk annyira eredményesek. Nem véletlen, hogy David Alaba volt az utolsó játékos, akinek sikerült a profik közé felkapaszkodnia. De látom a fényt az alagút végén és biztos vagyok benne, hogy a fiatal játékosok átveszik a szerepet. A megfigyelési részlegen már meghúztuk a csavarokat. Sebastian Hoeness, Holger Seitz és Miroslav Klose személyében jó edzőket szereztünk. Mindannyian kaptak egy megbízást: Csak az egyik szemünket szegezzük a tabellára, a játékosok képzésére viszont mindkettőt. A képzés egy döntő kritérium.

Jeongról és a mainzi érdeklődésről: Nagyon szépen fejlődik, szorgalmas, udvarias, szimpatikus srác, aki nagyon normálisan ketyeg. Oda kell figyelnünk arra, hogy ne hordozzuk túlságosan a tenyerünkön a fiatalokat, személyiségként is fejlődniük kell. Ezt fontosnak tartom. Azt hiszem öt klub is érdeklődik Jeong iránt. Nyáron eldöntjük mi lesz vele. Most elsősorban az a fontos, hogy jó fejlődésen menjen keresztül – pályára lépett már a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is. Tartom, hogy amit korábban csináltunk Babbel, Lahm, Kroos vagy Alaba esetében, továbbra is az a legjobb filozófia. Egy kölcsönadás vagy egy eladás visszavásárlási opcióval – a fiatalok így tudnak leginkább fejlődni.

Jamesről: James rajongója vagyok. Hihetetlenül jó bal lába van, számomra ő egy világsztár. Nem véletlen, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett az egyik legismertebb labdarúgó a közösségi médiában. Örömmel tekintünk vissza, hogy annó követtük Carlo Ancelotti tanácsát. Voltak néha jó ötletei, ezt Pep Guardiola és Thiago esete is hasonló. A vételi opciót június 15-ig kell teljesítenünk, addig van elegendő időnk. Azt világosan el kell mondanom, hogy mindannyian elégedettek vagyunk vele. Erősen feltételezem, hogy James a következő szezonban is a Bayernnél fog játszani.

James és Kovac kapcsolatáról, a kolumbiai jövőjéről: Nem hiszem, hogy problémájuk van egymással. James egy időben sérült volt. Jupp Heynckesszel sem volt annyira idilli a kezdet. Majd jött a Lipcse elleni müncheni bajnoki és James úgy játszott, mint egy Isten. Azóta voltak igazán jó kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy Niko is pontosan látja James kvalitásait és nagyon elégedett vele. (…) Hasannal, Ulival és az edzővel egy bizottságot alkotunk. Folyamatos megbeszéléseket folytatunk ami a lehetséges érkezőket és távozókat illeti. Egy edző szavának kétségtelenül súlya van, de nem annyira kiemelten, mint amennyire Uli fogalmazott korábban.

Lucas Hernandezről: Ő egy érdekes játékos, aki nagyon jól passzolna a csapat profiljába. Az Atleticoban középhátvédként, a francia válogatottban balhátvédként játszik, tehát két pozíciót is lefed. Hernandez ráadásul egy fiatal, világbajnok srác. Van pár franciánk, Pavard, Tolisso és Coman is a csapatban lesz jövőre. Mindig jó tapasztalataink voltak a franciákkal – emlékezzünk csak Willy Sagnolra vagy Bixente Lizarazura.

Kovac képviselhet-e egy érát a Bayernnél? Azt hiszem arra már soha nem lesz példa, hogy egy edző 15 vagy akár több éven keresztül is egyetlen klubnál maradjon, mint annó Otto Rehhagel a Werdernél. Nem szabad elfeledni, hogy Niko egy viszonylag fiatal edző, akinek nincs annyi tapasztalata, mint mondjuk egy Jupp Heynckesnek. De nagyon elégedettek vagyunk a fejlődésével. És a Wolfsburg elleni mérkőzéssel egy döntő szakasza jön a szezonnak. Mindannyian sok sikert kívánunk neki a hátralévő mérkőzésekhez.




A Kovacot ért kritikákról: A legjobb időszak amit itt átéltem az 2012 és 2016 között volt Juppal és Peppel. Szuper focinak örvendhettünk. Viszont azt mondom, hogy főleg az elmúlt hetekben mutatott fellépéseink nekem is nagyon tetszettek. Amit Liverpoolban műveltünk, vagy ahogy Mönchengladbachban játszottunk, az egy olyan Bayern volt, amely igazán jó és látványos focit vonultatott fel. Kérem ne feledjék, hogy Niko az elmúlt hónapokban egy mérkőzést veszített el.

A 2021-es szerződése lejártáról és egy esetleges BL-győzelmi búcsúról: Még nem dőlt el, hogy a döntő Münchenben vagy Szentpéterváron kerül megrendezésre. De azt megállapíthatom, hogy az aktív játékoskarrierem utáni legszebb élményem a 2013-mas győzelem volt a Wembleyben. Abszolút csúcspont lenne számomra, ha a Bajnokok Ligája győzelmet 2021-ig még egyszer átélhetném.

Egy esetleges elnöki posztról: Nagyon hálás vagyok a családomnak, főleg a feleségemnek, aki hihetetlenül sokat támogatott engem és a karrieremet. De világosan el kell mondanom:  Akkor is minden rendben lenne, ha 2021-ben véget érne az időm az FC Bayernnél. Nagyszerű időszakom volt itt játékosként, alelnökként és a vezérigazgatóként is. Hálás vagyok a klubnak, hogy rám bízta ezeket a feladatokat.

A Kahnnal való közös munkáról: Oli szeretné ezt a fontos munkát sikeresen betölteni, ebben biztos vagyok. Mindent képvisel, amire az embernek szüksége van ehhez. A legmagasabb szinten űzte a labdarúgást, ezért a nyilvánosság és a szurkolók elfogadását is élvezi. Vannak ismeretei a pénzügyi és gazdasági területen is. De mielőtt átveszi az irányítást, egy bizonyos időszakot itt kell töltenie a klubnál, ez fontos és szükséges, ezután adom csak át a stafétabotot. A pontos részleteket még egyeztetnünk kell.

Lahmról és Schweinsteigerről: Philipp a 2024-es EB-képviselet mellett döntött a DFB-nél. Ő egy szívesen látott ember itt, mert komoly szolgálatokat tett a klubért. Az FC Bayernt mindig érdekelte az, hogy egykori, fontos játékosait a klubhoz kösse. Szívesen látnám itt például Bastian Schweinsteigert is, de nem tudom mikor tér vissza Münchenbe. Az elmúlt évek egyik legérzelmesebb pillanata volt számomra, amikor Basti a búcsúmeccsén tiszteletkört futott. Arra gondoltam: a viselkedése, a komolysága, az, hogy korrekt és szimpatikus volt, kifizetődött. Az emberek álló ovációval búcsúztak tőle. Elég sokat kommunikálunk, rendszeresen írunk egymásnak, néha telefonálunk is. De a terveit nem ismerem.

Rummenigge: Lucas jól illene a profilunkba, James szerintem maradni fog
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top