Bajnokok Ligája

Kovac: Meg kell találnunk az egyensúlyt – a napi forma fog dönteni



Niko Kovac a szezon sorsát befolyásoló Liverpool elleni hazai meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

A lehetséges felállásról: Három világklasszis belsővédőm van, mindegyikük bevethető. Mindegyik játékos képes a másik társaként játszani. Van egy ötletem, de ez még nem teljesen kész.

A nyomásról és az izgatottságról: Minden K.O. meccs izgatottsággal jár. A holnapi nem lesz nagyobb, mint a 2014-es VB-selejtező Horvátországgal vagy a Nürnberg elleni rájátszás a Frankfurt edzőjeként. A holnapi egy csúcsmeccs. Mindig jelen van a nyomás, habár ez most inkább pozitív, mint negatív. Végsősorban az egész világ ránk fog figyelni.

Manuel Neuerről: Nincs fiatal és idős játékos, csak jó és gyenge. Manuelnek kivételes tapasztalata és kvalitásai vannak. Nagyon erős személyiség, mindenki számára példakép az öltözőben, ott kezébe veszi az irányítást. Számomra ez nagyon fontos. Jól teljesít a pályán és azon kívül is – nyugodt, visszafogott, ilyen személyiségekre van szükség a jövőben. Manuel a mezőnyben is tudna játszani – amit az odavágón labdával mutatott, az szenzációs. Kapusként ő a mi életbiztosításunk.

A taktikáról: Meg kell találni az egyensúlyt, az odavágón ez jól sikerült. A kiindulóhelyzet miatt sokan a Liverpoolt tartják esélyesebbnek. Viszont feltétlenül győznünk kell. Nem hiszem, hogy a holnapi meccs 0-0-val végződik. Holnap olyan támogatást kapunk a stadionunkban, amelyet rég nem láthattunk.

Comanról: A legmagasabb terhelést kapja az edzésen – tehát fitt holnapra. Hogy ez a kezdőcsapatba elég lesz-e azt meglátjuk, de mindenképp egy opcióval többet jelent ő számunkra.

Ribéryről: Szüksége van az ilyen meccsekre, nekünk pedig az ilyen játékosokra. A nevével és a tudásával képes arra, hogy megpecsételje a mérkőzés sorsát.

A Liverpool meccseiről: Megnéztük a Burnley elleni meccsüket, de az odavágó óta az összes többit is. Meg kell találnunk a területeket és be kell őket játszanunk.

A Bayern támadójátékáról: Nem várhatják el, hogy holnap gondolunk egyet és mindent feltéve támadunk, és ezzel talán a vesztünkbe rohanunk. Fel kell venni a játék ritmusát. Természetesen előre kell játszanunk, de szerintem a Liverpool a legerősebb csapat a ritmusváltásokban. Ha a három támadójuk közül az egyiket szem elől veszítjük, akkor végünk. A Liverpoolról beszélünk, a világ labdarúgásának krémjébe tartoznak, nem egy ötöd-hatodosztályú csapat. (…) Minél jobban közeleg a a szezonhajrá, annál erősebbek lesznek mentálisan a játékosink. Meg kell találnunk az egyensúlyt a játékunkban. Képesek vagyunk a 90. perc után is gólt szerezni. Támadólag többet kell tennünk, ez igaz.

Azokról, amiben fejlődni kell: Amit jobban kell csinálnunk: Elől hatékonyabbnak kell lennünk. A Bundesligában legutóbb nagy kreativitással játszottunk. Magabiztos vagyok, hogy holnap hazai pályán, a szurkolóink támogatásával még hatékonyabbak lehetünk az előrejátékban.

Kloppról: Mindketten temperamentumosak vagyunk, megpróbáljuk támogatni a csapatunkat. Nem kell túldramatizálni azt, ami a lefújás után kettőnk között történt.

A favoritról: Jól lehet, hogy több tapasztalatunk van, több döntő van a lábainkban. De mint az elmúlt hetekben is láthattuk: Mindannyian emberek vagyunk, a napi forma dönt. Ez fog holnap dönteni.

Alabáról: David a tegnapi edzést részben dolgozta végik. Ma még lesz egy edzésünk. A jelenlegi helyzet szerint feltételezem, hogy fizikailag és mentálisan is olyan állapotban lesz, hogy játszhat. Úgy edzett, ahogy elképzeltük.

Rafinháról: A legutóbbi két meccsen támadólag és védekezőleg is jól teljesített. A baloldalról jobboldalra való átváltás nem okozott problámát számára. De ő egy tanult jobbhátvéd.

Kovac: Meg kell találnunk az egyensúlyt – a napi forma fog dönteni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top