Interjúk és nyilatkozatok

Alaba: Ezek azok a meccsek, amelyekért élünk



David Alaba a BILD-nek adott interjújában többek között a Pool elleni meccsről, Kovacról, a triplázásról, a csapaton belüli konkurenciáról és Ribéryről is beszélt.

A nagyszerű liverpooli védőteljesítmény után a Bayernnek valamit kockáztatnia kell a visszavágón…

Tudjuk, hogy vannak kvalitásaink az előrejátékban. Az első meccsen nem ez volt a célunk, a liverpooli taktikánkat jól valósítottuk meg. Az edzőnek jó terve volt, de a visszavágóra is biztosan az lesz neki.

Az első meccsen keveset láthattunk Salahtól. Ez a te érdemed is.

Úgy gondolom, hogy közösen nehezítettük meg elől a Liverpool életét. Védekezőleg nagyon jók voltunk, mindannyian jól csináltuk a dolgunkat. Ha csapatként jól lépünk fel, defenzív szempontból is sok rejlik bennünk.

Az odavágó előtt sokak számára a Liverpool volt a favorit. Ez most a visszájára fordult.

Igazán? Nem hagyjuk magunkat elvakítani.

Minden futballdrukker az Anfield Road atmoszféráját dícséri. Mit vár szerdán az Allianz Arénában?

Az Aréna szerdán lángolni fog! Ezek azok a meccsek, amelyekért mi játékosok is élünk. Ezt pedig a stadion atmoszféráján is érezni. Egyszerűen forró meccsek ezek!

A Dortmund és a Liverpool is hanyatlott mostanság. A kupában jön a Heidenheim. Szabad az út a triplázás felé?

Uhh! Addig még nagyon hosszú az út, most egyáltalán nem gondolunk erre. Eredményesen akarjuk zárni a meccseinket, nem hagyjuk, hogy ez a dolog megőrítsen minket. A saját erősségeinkre akarunk figyelni és ezeket akarjuk felvonultatni a pályára.

A katari edzőtábor előtt azt mondta, hogy a triplázás egy olyan álom, amelyet meg szeretnének valósítani.

Épp most lábaltunk ki egy nehezebb helyzetből, pár hete egész jók vagyunk. Most nem lenne helyes a triplázásról beszélni. Tovább akarjuk folytatni az útunkat.

Alaba a BILD munkatársaival.



A krízis során milyen konkrét változások történtek?

Azt hiszem, hogy ez az egész egy folyamat volt. Mindig tettünk egy lépést előre. Elsősorban kis lépések voltak, de valami nagyobb jött létre belőle. Teljesen normális, hogy egy új edzőnek egy bizonyos időre van szüksége. Most látni, hogy működik a dolog.

Niko Kovac is változott?

Abban a szakaszban, amelyben nem mentek olyan jól a dolgok, mindig megpróbálta a legjobbat kihozni belőlünk. Meghúzott pár csavart, amellyel előrébb jutottunk. Ezt nagyon jól csinálta. Látja az ember, hogy most lendületbe jöttünk.

Matthias Sammer legutóbb éretlennek titulálta a BVB-t. A tapasztalat a Bayern nagy előnye?

A Bayern Münchennél jó elegy jött létre a fiatal és idősebb játékosokból. Mindig bebizonyosodik, hogy ez is a segítségünkre van. Az elmúlt évek címekért folytatott küzdelmei is az előnyünkre válik. Mi vagyunk a Bayern, itt mindig nagy a nyomás – de tudjuk, hogyan kezeljük ezt, ezt az ember itt nagyon gyorsan megtanulja.

Mi okoz nagyobb örömet? Ha vadásznak rátok vagy ha ti vagytok a vadászok?

Azért futballozok, hogy a legmagasabb szinten legyek.

Ebben a szezonban a Bayern leginkább a vadász szerepkörben tetszelgett…

Természetesen más szituáció, ha nyomás van rajtunk és hétről hétre győznünk kell. Sikerült kezelni ezt a helyzetet. Soha nem adtuk fel, hogy higgyünk magunkban. Természetesen a szezon végén a legmagasabb pozícióban akarunk helyezkedni. Ezért kell magunkra tekintenünk, nyugodtnak maradnunk és természetesen megnyerni a mérkőzéseinket.

Az idei szezonban nagyon szoros a címért folytatott verseny. Számol azzal, hogy az utolsó játéknapon születik döntés?

Lehetséges. Számomra elképzelhető.

2001-ben Patrik Andersson egy közvetlen szabadrúgás után, az utolsó másodpercben nyerte meg a bajnokságot a Bayernnek. Te is nagy szabadrúgás-specialistának számítasz…

(nevet) A bal lábam a szabadrúgásoknál is nagyon jól működik. Meglátjuk mit hoz a jövő…

Nyáron nagy átmenet következik. Az egyik szóban forgó név Lucas Hernandez az Atletico Madridból – ő a te pozíciódban, a négyvédős rendszer baloldalán is képes játszani.

A Bayern München játékosai vagyunk. Az embernek itt mindig számolnia kell a konkurenciával. Ez csapatként sem rossz számunkra. Kölcsönösen nyomjuk egymást előre és mindenki megpróbálja a legjobbat kihozni magából.

Tapasztalja, hogy Franck Ribéry más, amiért a pályafutása végéhez közeledik?

Igen, lassan az ősz szálak is megjelennek a szakállában. Ugyanolyan motivált, mint mindig. Időközben már 9-10 éve ismerem őt. Az a sikeréhség amivel ő rendelkezik, az egyszerűen hihetetlen. Motivál engem. Ő egy olyan játékos, aki mindannyiunkat magával tud ragadni.

Alaba: Ezek azok a meccsek, amelyekért élünk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top