Bajnokok Ligája

„Túl keveset kockáztattunk, megérdemelt vereséget szenvedtünk” – Reakciók: FCB 1-3 LFCA Liverpool elleni 3-1-es vereség és nyolcaddöntőből való kiesés reakciói.

Niko Kovac: Nagyon-nagyon erős ellenfelünk volt. Szeretnék a Liverpoolnak illetve Jürgen Kloppnak is gratulálni. Két meccsen az övék volt a jobb csapat. 2-1-ig nyitott volt a mérkőzés, de láthattuk, hogy egy rögzített szituáció milyen döntő tényező lehet. Nem sikerült nyugodtan játszani és játékba hozni Lewandowskit, ezért megérdemelt vereséget szenvedtünk. Az ellenfél nagyon magasan, magas tempóban támadott le minket. A szélsővédőiken keresztül próbáltunk meg előretörni – ez nem sikerült, mert az ellenfél igazán jól tette a dolgát, mi pedig nem a legjobb napunkat fogtuk ki. A Liverpool egy topcsapat. Tavaly ott voltak a döntőben, a Premier League-ben is elől vannak.

Neuerről az első gólnál: Kijött, mert nem tudta, hogy Rafinha labdát szerez-e Mané elle. Végsősorban nem volt jó ötlet, mert gól született. De ez nem számrehányás Manuelnek, csak segíteni akart.

Robert Lewandowski: Sok minden hiányzott ma. Túl defenzíven játszottunk – valószínűleg az első meccsen is túl keveset kockáztattunk az előrejátékban. Ma ugyanez történt. Ezen a két meccsen nem volt olyan sok lehetőségünk, ezért a továbbjutásunk sem volt indokolt. Azt hiszem védekező játékstílussal akartunk továbbmenni. Ez a Bajnokok Ligája, néha kockáztatnod kell, de az első meccsen és most is túl keveset kockáztattunk. Ezzel pedig kiestünk.

A Bayern támadóbeli nehézségeiről: Az elmúlt meccseken többet kockáztattunk és több esélyünk is volt. Ma defenzívebben akartunk játszani és támadólag akartunk nyomást gyakorolni. De ezt nehéz játszani. A két meccsünkön nem voltunk elég jók. Most a Bundesligára és a kupára kell koncentrálnunk.

Manuel Neuer: Nem volt érdemtelen a Liverpool győzelme. Túl kevés átütőerő volt bennünk az előrejátékban, túl kevés volt a gólhelyzetünk. Az eredmény összességében rendben van, még ha fájó is. Nagyon motiváltak, tüzesek voltunk erre a mérkőzésre, a hozzáállásunk megvolt. Jót tett volna nekünk, ha 1-1 után megszerezzük a vezetést. Ez a pontrúgásból szerzett gól kinyírt bennünket, természetesen kedvezőtlen időpontban született.

Az első gólról: Állni akartam Mané útját, de szuperül csinálta. Nem számoltam azzal, hogy a testcsel után ilyen világklasszis módon mozdítja a labdát. Világos volt, hogy egy az egy elleni szituációra kerül sor, ezért jöttem ki. Megértem, ha egyesek szerint szerencsétlennek tűntem.Mats Hummels: A második gólukig lüktető volt a játék. Egyik oldalon sem volt sok történés, mindkét csapat nagyon elővigyázatosan játszott. Nehezen találtuk a saját focinkat. A Liverpool az első lehetőségéből megszerezte a vezetést, majd az első helyzetünkból mi is egyenlítettünk. A 2-1 után nem tudtunk átkapcsolni, kicsit hitehagyottak lettünk, ezután pedig a Liverpool volt a jobb csapat. A vezetésükig minden nagyon szoros volt, addig egy nagyszerű futballmérkőzést játszottunk. Jürgen Klopp képes az ellenfél erősségeit kivonni a játékból, ez ma ismét bizonyossá vált.

Niklas Süle: Vasárnap újabb hazai meccsen akarunk győzni és jó meccset akarunk játszani. Részben a mai meccsünk sem volt rossz. Hosszú ideig egész jól álltunk hátul. Elől viszont hiányzott egy kicsi. Remélem, hogy levonjuk ebből a tanulságot.

Hasan Salizamidzic: Szinte egy pillanatig sem tudtuk nyomást gyakorolni. Egyszer sem sikerült a pályáról a nézőtérre átültetni a szikrát. Gratulálnunk kell a Liverpoolnak, mert nagyon jó mérkőzést játszottak. Egyszerűen jobbak voltak, fizikálisan is nagyobb volt a jelenlétük. Alapesetben mi dominálunk és tartjuk így a labdát. Ez nem jött össze. Egyszer sem tudtuk megszállni az ellenfél térfelét, és gólhelyzetet kialakítanunk.

A jövőről: Tenni fogunk pár dolgot, de ettől függetlenül vannak jó játékosaink, akik ma megcsinálhatták volna. Sok kvalitással rendelkezünk és vannak tapasztalt játékosaink is. De ma nem fogok nyomást gyakorolni rájuk.

Jürgen Klopp: Azért jöttünk ide, hogy továbbjussunk. Nem sok csapat van, amely ki tudja ejteni a Bayernt, az elmúlt években rendszeresen ott voltak az elődöntőben vagy a döntőben. Ez valami csodás, továbbra is rajta maradtunk az úton, de még nem igazán érezzük magunkat topcsapatnak. Brutálisan jó, hogy egy ennyire fontos meccsen, rengeteg tisztelettel, sok taktikával és sok területvédekezéssel egy ilyen figyelemfelkeltő teljesítményt mutattunk fel. A második félidőben sokkal jobban kontrolláltuk a meccset.

„Túl keveset kockáztattunk, megérdemelt vereséget szenvedtünk” – Reakciók: FCB 1-3 LFC
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top