Bundesliga

Kovac: Nem a játékrendszer a meghatározó, hanem a hozzáállás



Niko Kovac a válogatott szünetet megelőző hazai Mainz elleni meccs előtt állta a sajtó kérdéseit.

A Liverpool elleni túl defenzív taktikáról: Pontosan ugyanaz volt a megközelítésünk, mint a Wolfsburg vagy a Gladbach ellen. Nem tudok egyetérteni ezzel a kritikával, ugyanis ezúttal egy jobb csapat ellen játszottunk – amely megérdemelten győzött. A 60. percig nyílt volt a meccs. Az ellenfél megnehezítte a támadójátékunkat, így Lewy nem kapta meg azt a támogatást, amelyre szüksége van. A Premier League legjobb védelme ellen játszottunk. Többször is volt nálunk a labda, de nem tudtunk mit kezdeni vele.

A Liverpoolról és a játékosok kritikájáról: Csak annyira lehetünk jók, amennyire az ellenfél engedi. Ha csatárként csak kevés labdát kap az ember, normális a csalódottság. A kritikák nem ellenem szóltak, ez volt a játékosok érzése. Bizonyos dolgok nem lettek megvalósítva, mert nagyon jó volt az ellenfél. Klasszisan játszottak. Másképp képzeltük volna, az előrejáték nem volt annyira jó.

A duplázásról, mint célról: Két nagy célunk van, hogy mindegyik sorozatban jól szerepeljünk. Tíz pontot hoztunk be, most pontegyenlőséggel állunk a tabella élén. Mi és a BVB is mindent megteszünk a végső sikerért. A játékosaink mind profik, kvalitásokkal rendelkeznek. Győzelemmel akarunk a válogatott szünetre vonulni.

Jogi Löwről: Nem tudom mi lesz a téma a DFB sajtótájékoztatóján, hagyjuk meglepni magunkat. Szerdán beszéltem Löw-vel és elmondta a a gondolatait. Tudom milyen meggondolásai vannak szövetségi kapitányként az embernek. A döntését el kell fogadni, ez egy sportszakmai ítélet volt. A három játékosunk jól játszott a meccseken, ez az eset motiválta őket. Remélhetőleg komoly sikereket ünnepelhetünk még velük.

A Klopptól elszenvedett vereségről: Ha az ellenfél csapaként nyom, nehéz dolga van az embernek. Akkor bátornak kell lenned és nem szabad ott játszanod, ahol az ellenfél szívesen lát. Az első meccsen ezt sokkal jobban csináltuk. Túl kevés lehetőségünk volt, hogy a következő zónába játsszuk a labdát. Ilyenkor csak egy kétes passz vagy egy hosszú átadás jöhet, ami túl kevésnek bizonyult számunkra.




Az Intert kiverő Frankfurtról: Szenzációs, nagyon örülök nekik. Látni mit okoz, ha az embernek álma van és hisz benne. Nagyszerű dolog ez a klub és a régió számára is. A meccset sajnos nem láthattam.

A kiesés következményeiről: Gondolkozunk, mit tegyünk, hogy a következő szezonban másképp legyünk összeállítva. Három német klub esett ki az angol csapatok ellen. A pénz nem mindig diadalmaskodik, de Klopp az elmúlt években 500 millió eurót adott ki új játékosokra. Ezeknek a kluboknak külföldi topjátékosaik vannak. Ez előny, sokkal vonzóbb számukra Anglia, mint Németország, ugyanis rengeteg ott a pénz. Ha ezt kompenzálni akarjuk, időben kell klasszis fiatal játékosokat szereznünk. Fel kell tenni magunknak a kérdést, hogy akarjuk-e ezt csinálni.

Melyik taktika a legjobb? Az embernek figyelmen kívül kell hagynia a játékstílust. Végül úgyis a labdabirtoklós foci lesz a sikeres. A kontrajáték is eredményes lehet, de nézzünk körül a többi ligában. Minden olyan klub előnyben van, amelynek a játékosai tudnak valamit a labdával kezdeni. Nem a játékrendszer a meghatározó, hanem a hozzáállás. Az embernek meg kell szakadnia, mint ahogy kedden a Juve ist tette.

Elegendő tűz van a Bayernben? Azt el kell mondanom, hogy mindenki mindent megpróbált. A Liverpool volt aznap a jobb csapat. Összességében jobbak voltak. Nem szégyen kimondani, hogy ha valaki jobb volt. Helytelen, ha szépítjük a dolgokat. 20 perccel a vége előtt mindent nyitva tartottunk. Ha túl sok területet engedünk, problémákba ütközünk, ezt láthattuk a 2-1 után is. Az ellenfélnek három világklasszis játékosa van elől, akik ezt kihasználják. Mindent megpróbáltunk, de nem volt elegendő.

A Mainz elleni személyi helyzetről: David Alabának ismét problémái vannak az ínszalagjával, vele még várnunk kell. Egyébként is vannak kisebb zúzódások, de ez normális. Nehéz meccsre számítok, a Mainz egy kényelmetlen ellenfél. A kiesésünk miatt mentális előnyben reménykednek. De a csapatom megmutatta, hogy mindig visszatér. Lehet, hogy nem lépünk egyből a siker útjára, de azon kell lennünk. Meg kell nyernünk a mérkőzést, hogy a játékosaink nyugodtan tudjanak a válogatott szünetre vonulni.

A címek miatti nyomásról: Mi edzők és játékosok azért vagyunk itt, mert mindig ez a célunk. A hetedik bajnoki cím következhet, a német történelemben ez egyedülálló. De nem lesz egyszerű, a Dortmundnak már csak a Bundesliga az esélye. Gázt kell adnunk, de a legutóbbi 13 meccsünkből 12-t megnyertünk. Nincs garancia a kupagyőzelemre, de ez is kimondott cél. A Bajnokok Ligája mindenki számára álom, de mindig ezt a legnehezebb megvalósítani.

Kovac: Nem a játékrendszer a meghatározó, hanem a hozzáállás
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top