Bajnokok Ligája

Rummenigge: München BL-döntőt szeretne rendezniKarl-Heinz Rummenigge szeretné a 2021-es vagy a 2022-es Bajnokok Ligája döntőjét Münchenbe hozni.

Legutóbb 2012-ben rendeztek döntőt Münchenben, ahol a Bayern a Chelsea ellen lépett pályára és kapott ki drámai körülmények között. Az idei finálé Madridban, a következő pedig Isztambulban kerül megrendezésre, így a 2021-es a legkorábbi dátum amire pályázhatnak. Az már biztos. hogy a 2021-es pályázaton München mellett a világbajnokságra felhúzott stadionnal Szentpétervár is nevezett. Lehetséges, hogy München a pénteki határidő lejárta előtt beadja a nevezését a 2022-es döntő rendezési jogára is. A 2021-es, 2022-es és 2023-ma döntő helyszínét szeptemberben teszi közzé az UEFA.

Rummenigge: A 2012-es, csalódást keltő vereség ellenére úgy gondoljuk, hogy itt az idő egy újabb „hazai” BL döntőre. Reméljük, hogy szerencsésen fog alakulni a sorsolás, és az UEFA lehetőséget fog biztosítani arra, hogy a futball világa újra Münchenbe látogasson. 

A Bayern München stadionja eddig háromszor adott otthon a legrangosabb kupasorozat döntőjének, először 1993-ban, majd 1997-ben, és legutóbb 2012-ben.

Rummenigge: München BL-döntőt szeretne rendezni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top