Egyéb

NxGn: Davies, Arp és Früchtl is a legtehetségesebbek között

A Goal.com minden évben közzétesz egy listát, amelyen a futballvilág legjobb U19-es játékosait rangsorolja. Tavaly Justin Kluivert nyerte a címet, ezúttal pedig Jadon Sanchot érte az a megtiszteltetés, hogy a Goal a legtehetségesebb 19 éven aluli játékosnak titulálta őt. Az úgynevezett NxGn lista természetesen hemzseg a tehetségesebbnél tehetségesebb fiatalokkal – szerepel köztük pár Bayern játékos és a müncheniekkel szóba hozott spíler is.

Az 50. helyen végzett a 19 éves Christian Früchtl, akit sokan Manuel Neuer utódjának hisznek a Bayern kapujában. A német utánpótlásválogatott hálóőr a müncheniek II. csapatában pallérozódik, hamarosan azonban komolyabb szintű játéktapasztalatra lesz szüksége. Pep Guardiola irányítása alatt, már 16 évesen a felnőtt csapattal edzőtáborozhatott.

26. helyen zárt a Bayern leendő játékosa Jann-Fiete Arp, aki egy megállapodásnak köszönhetően 2019 vagy 2020 nyarán teszi át székhelyét Hamburgból Münchenbe. Klubjában gyengélkedik, motivációs problémái vannak, nem is igazán számítanak rá az első csapatban – a korosztályos válogatottban viszont sokkal nagyobb megbecsülésnek örvend, a horvátok elleni U19-es meccsen be is köszönt egyszer.
Az előkelő 6. helyen végzett a Bayern téli szerzeménye, Alponso Davies, aki 18 évesen felnőtt kanadai válogatottnak és az egyik legnépszerűbb sportolónak mondhatja magát hazájában. A menekültből lett Bayern játékos a Mainz ellen szerezte meg első gólját Münchenben, amellyel Santa Cruz mögött a klub valaha volt második legfiatalabb gólszerzője lett a bajnokságban.

A Bayern Münchennel szóba hozott játékosok közül Callum Hudson-Odoi a harmadik, Szoboszlai Dominik a 21., a Stuttgart védője, Ozan Kabak a 40. helyezett lett. A teljes listát itt, a Goal látványos összeállításában tekinthetitek meg.

Ha a legtehetségesebb Bayern fiatalokra vagytok kíváncsiak, csekkoljátok a 2018 júniusi listánkat, ahol 12 játékost emeltünk ki a klub utánpótlásából.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top