Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Célom, hogy a Bayernben is hatost játszhassak



A német válogatott átalakuláson megy keresztül, amelynek egyik fontos szereplője szélsővédőnk: Joshua Kimmich. A Skynak adott interjújában betekintést nyerhetünk ebbe a folyamatba, milyen hatással van az átmenet a csapatban elfoglalt szerepére, valamint a Nationalelf hierachiájára.

Mats Hummels, Jerome Boateng és Thomas Müller kiszortírozása utáni első tétmeccsét játszotta Jogi Löw csapata vasárnap Hollandia ellen. A 3:2 re megnyert találkozón Kimmich szerint megfigyelhetőek voltak az első változások.

„Érezhető volt az átstrukturálás. Olyan játékosok nem voltak a keretben, akik eddig meghatározó szerepet töltöttek be. Ez sokaknak nehézséget jelentett, mert nem tudták hol is van a helyük a csapatban, a hierarchiában.”

Kimmich szerint most minden játékosnak nagyobb felelősséget kell vállalnia, hogy egy az egyben pótolni tudják a keretből kimaradt, tapasztaltabb ex-csapattársaikat.

„Természetes, hogy a több válogatott mérkőzéssel rendelkező játékosok megpróbálnak még több felelősséget vállalni a csapatért, én is ezek közé tartozom.”

Kimmich már most a DFB csapat vezéregyéniségének tekinthető, írja a Sky. Josh erről így vélekedik:

„Ez egy folyamat, amelynek során fel kell nőni ehhez a feladathoz. De személy szerint nem gondolkodom túl sokat ezen. Számomra elsősorban az a legfontosabb, hogy jól teljesítsek a pályán, mert ez az alapja annak, amivel ,,magammal tudom vinni” a többieket.”




A ,,6-os” mint kedvenc pozíció.

Kimmich nagy különbséget lát a Bayernben illetve a Nationalelfben elfoglalt pozíciói között:

„A válogatottban sokkal inkább vagyok középpontban a középpályán, és emocióimmal jobban elérem a pályán lévő társaimat. Azáltal, hogy a Bayernben a szélen játszom, nem mindig vagyok 100%-osan része a játéknak. Ez hatosként egész egyszerűen más.”

Kimmich soha nem csinált titkot abból, melyik poszton játszik szívesebben és a jövőben melyikben szeretne a Bayernben is játszani:

„A hatos poszton nőttem fel. A korosztályos csapatokban mindig a középpályán játszottam. Már többször mondtam, hogy ha választanom lehetne, akkor a hatos pozíciót választanám. Hosszútávú célom, hogy a Bayernben is a középpályán játszhassak.”

Kimmich már 24 évesen a Nationalelf vezéregyéniégei közé tartozik, ezt jól mutatja a Jogi Löw irányába megfogalmazott kritikája a Wolfsburg elleni 6:0-ra megnyert bajnoki után – Josh védelmébe vette a kiszortírozott Bayernes csapattársait: „Játékos szemmel nézve a „miként” nem nevezhető teljesen okénak.” De a szövetségi kapitány és játékosa tisztázták a félreértéseket:

„Természetesen beszéltünk róla. Nekem is fontos volt, hogy elmagyarázhassam, milyen véleményem vagyok. Szó sem volt arról, hogy egy szakmai döntést kritizáltam volna, ugyanis ilyen kérdésekben mindig az edzőnek áll jogában dönteni.”

Mindegy milyen szerepkörben játszik, megállapítható hogy Kimmich nagyot lépett előre a Nationalelf hierarchiájában. Vezéregyéniséggé szeretne válni, a csapattársait motiválni. Ezzel a hozzáállásával fontos része lett mint a DFB csapatnak mint az FC Bayernnek.

Kimmich: Célom, hogy a Bayernben is hatost játszhassak
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top