Egyéb

Lucas Hernándezre is kötött biztosítást a BayernA Bayern München minden új játékosára köt biztosítást, így természetesen a klubrekordért érkező 80 milliós Lucas sem maradhatott ki.

Lucas a Bayern orvosi vizsgálatán gyakorlatilag megbukott, ugyanis Wohlfahrték szalagkárosodást véltek felfedezni a jobb térdében. Az Atletico Madrid dokijainak figyelmetlensége miatt a 23 éves játékos párhetes kihagyás után ismét edzésbe állt, a Bayern megbízásával viszont Dr. Christian Fink megoperálta őt Ausztriában. A „nagyon-nagyon jól sikerült” operáció miatt Lucasnak kb. négy hónapot kell kihagynia, de a klub főorvosa szerint a Bundesliga első fordulójában már számíthat rá a Bayern-edző. Addig vissza sem tér Madridba a világbajnok, Münchenben tölti el a rehabilitációját.

De mi történik ha mégsem? Ha hosszabb időre dől ki? Neadjisten ha soha nem léphet pályára?
A BILD információi szerint a játékosok éves biztosítása az átigazolási díjnak a 0,75 százalékát teszi ki, azaz Lucas Hernándeznél 600 ezer eurót évente. (cirka 192 millió forint) A biztosítás tartalmazza, hogy a játékos komplett kidőlése esetén a Bayern visszakapja a játékos teljes vételárát, azaz a 80 millió eurót.

A Bayern Münchennel 25 éve együttműködő Dieter Prestin sportbiztosító a BILD-nek  beszélt a témában:

„Megnézzük milyen magas az átigazolási díj. Ezt a gazdasági rizikót szeretné a klub biztosítani. (…) Könyvelésileg a játékosok évről évre veszítenek az értékükből. A szerződés második évétől tehát csökkenthető a biztosítási összeg is. Viszont ha a játékos teljesen beválik, lehet a viszonteladási áron is emelni, amelynek megfelelően a biztosítási díj is növekedni fog. Azt fontos megemlíteni: Ha egy játékos 100 millió euróba kerül, nem lehet őt 200 millióra biztosítani. (…) A klub ebben a tekintetben is példaértékűként tevékenykedik. München a második otthonom lett, évek óta élek Bajorországban. Az FC Bayernnel való remek együttműködésnek köszönhetően is.”

Jó tudni róla, mindenesetre nagyon reméljük, hogy egy játékosunknál sem kell majd komoly sérülés miatt a biztosítóhoz rohangálni…

Lucas Hernándezre is kötött biztosítást a Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top