Bundesliga

Matthäus a Bayern – Dortmundról: Nem lesz taktikázás és sakkfoci



Lothas Matthäus a Sky hasábjain megjelent rovatában a közelgő Bayern München – Borussia Dortmund mérkőzéssel kapcsolatban fejtette ki a véleményét. Csak részleteket mutatunk belőle.

▪ A Bayern természetesen nagyobb nyomás alatt áll, egy vereség esetén valószínűleg már nem tudnának felállni. Döntetlen vagy Bayern-győzelem esetén továbbra is minden nyitott lenne a bajnokságban. A Bayernnek hihetetlenül nehéz idegenbeli meccse lesz Lipcsében, a Dortmundnak Brémába és Gladbachba kell utaznia. Ezek mind olyan meccsek, amelyek még messze nincsenek megnyerve.

▪ Egy Bayern-vereség extrém sok nyugtalanságot okozhat a klubon belül, ezért nem hiszem, hogy egy ötpontos hátrányt le tudnának dolgozni. Viszont ha arra gondolok, hogy egy ilyen hét alatt milyen hangulat uralkodhat az öltözőben, akkor tudom azt is, hogy ezek azok a szituk, amelyekre egy Bayern játékosnak szüksége van, amit szeret.

▪ A meccset nagy offenzivitás fogja jellemezni. Mindenki az előreutat fogja keresni és kétségtelenül a meccs kezdetétől. Sőt, a Bayern egy kicsit jobban. Azt hiszem nem lesz taktikázás és sakkozás, hanem foci lesz – teljes gázzal.

Matthäus a Bayern – Dortmundról: Nem lesz taktikázás és sakkfoci
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top