Bundesliga

Kovac: Tudjuk mi a tét, mit kell tennünk a győzelemért | FCB – BVB



Niko Kovac egy nappal a Heidenheim elleni meccs után már a BVB elleni bajnoki rangadóval kapcsolatban állt a sajtó rendelkezésére.

A személyi helyzetről: Tegnap bejutottunk az elődöntőbe, ma pihentető gyakorlatokat végeztünk azokkal, akik játszottak. A többieknek normál edzéstervük volt. Elégedettek vagyunk a játékosok állapotával. (…) Robben és Alphonso nem játszhat. Alaba ma tartalékként vett részt az edzésen, jól nézett ki a dolog. Feltételezem, hogy a hétvégére készen áll majd. Jamesnek vannak kisebb combproblémái, Lewy is betegeskedik, még nem száz százalékos, de azért jobban van. Manuel Neuer ma terhelhetőségi teszteket végzett, úgy tűnik rendben van. Holnap meglátjuk mi lesz.

A BVB-ről: Szuperlatívuszokban lehet beszélni róluk. Nagyon jó szezont játszanak, volt egy olyan hullámvölgyük, amelyet sikeresen átvészeltek. Érdekes meccs lesz. Az a csapat fog nyerni, amelyik kevesebbet hibázik. Jól kell védekeznünk, a BVB is ezt teszi. Feltétlenül győzni akarunk. A csapat, a klub és a szurkolók mindent arra fognak helyezni, hogy ezt a meccset megnyerjük.

A kupameccs kihatásáról: Mielőtt az ember lefekszik, átgondolja mi minden történt. Nagyon különös meccs volt. Nem voltam biztos benne, hogy átéltem-e már ilyesmit. A piroslap által jöttek a problémáink, de egy taktikai változtatással korrigáltunk a második félidőben. Az eredménnyel nem voltam elégedett, mert mindig nyíltan hagytuk a mérkőzést. Ez bosszantó volt. A továbbjutásunk mutatja, hogy a csapat fizikálisan is jó állapotnak örvend.




A védőkről és a védekezésről: Olyanokra van szükség, akik megpróbálják a kezük közé venni az irányítást. A védekezés számomra a legegyszerűbb. A támadások pedig nehezebbek. Ehhez kreativitásra van szükség. A védekezés pedig inkább iparosmunka. Ismét el kell jutnunk odáig, hogy jól védekezzünk, egyenként és csapatként is. (…) A védekezés a legegyszerűbb, nem csak a játékosok, az edző számára is. De felelősséggel jár, fegyelemre és szervezettségre van szükség. Meg kell kérdőjeleznünk a védekezésünket. 40 tétmeccsen 43 gólt kaptunk. Emlékszem, akkor volt összesen 40, amikor két szezon bekapott góljait összeszámoltuk. Ennek a taktikai fegyelmetlenséghez, az egyéni hibákhoz van köze. A védekezés nem hátul, hanem legelől kezdődik. Franciaország világbajnok lett, mert jó játékosaik vannak elől, de jól is védekeznek. Ez nem jelenti azt, hogy a címek hátul dőlnek el.

Hiányzik egy tisztogató? Nézzék a franciákat, Kanté jelenleg egy tisztogató. Volt ilyen játékosa az FC Bayernnek is. Jelenleg talán nincs ilyen, de azoknak akik itt vannak, azoknak kell lenniük. A védekező feladatok alól senki sem mentes, mint ahogy támadások alól sem. Ez mind hozzáállás kérdése. Készen állok keresni a párharcokat és győzni is? Ezt ismét be kell vezetnünk a képzéseinkbe. Nem lőhetsz mindig öt gólt.

A BVB elleni meccsről: Ilyesmi, ami tegnap, nem fordulhat elő egy héten kétszer. Mi is csak emberek vagyunk. De szombaton új feladatunk van. Két-három napon belül az ember nem feledhet el mindent. Mindannyian tudjuk mi a tét, és mit kell támadólag és védekezőleg tennünk, hogy megnyerjük ezt a meccset.

A nyomásról: Mindig az a követelésem, hogy megnyerjük a meccset. Még ha nem is a Bayernnél van az ember, sportolóként mindent meg akar nyerni. A cél, hogy első legyen az ember. A második helyezettek az első vesztesek. A nyomás mindig jelen van. A legtöbb nyomást saját magamra helyezem, amellyel együtt tudok élni.

A nagy meccsekről: Most az Ajax is egy jó csapat. Akkoriban sokan megmosolyogták őket, most élcsapatnak számítanak. Amszterdamban mi voltunk a jobbak és nyernünk is kellett volna. A dortmundi első félidő is a miénk volt. A második félidőben nem sikerült úgy kijátszanunk őket. A Liverpool ellen a 70. perctől maradtunk alul. Még nem nyertünk meg komoly meccset, de hétvégén megtesszük.

Kovac: Tudjuk mi a tét, mit kell tennünk a győzelemért | FCB – BVB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top