Bundesliga

„A védekezőbb játékmód nem nekünk való” | Reakciók: FCB 5-0 BVBA Dortmund elleni fölényes győzelem után Kovac, Hummels, Lewa és Neuer is mikrofonvégre került. A dortmundiak is elismerően beszéltek a Bayernről.

🔴 Niko Kovac: Nem lehet mindig pontosan megmagyarázni azt, ami a pályán történik. A szezon első felében is feltoltan védekeztünk és nem működött. Akkor váltottunk a középpályán a dupla hatosra. Ma megint csak egy védekező középpályással játszottunk és a fiúk tökéletesen végezték a dolgukat. Egy lövést leszámítva a Dortmund alig volt látható. Tudtuk hogy Zagadou hajlamos a hibákra, ezért nyomás alá akartuk helyezni. (…) Megérdemelt a különbség. Még hat meccs van hátra és láthatjuk, hogy idén milyen gyorsan történik minden a bajnokságban. Még sok nehéz meccs vár ránk és a Dortmundra is. Semmiképpen sem beszélhetünk arról, hogy itt ma bármi is eldőlt volna.
🔴 Mats Hummels: Meg akartuk mutatni, hogy ki van otthon. Akkor vagyunk a legjobbak, ha aktívan játszunk, akkor is, ha nálunk a labda, akkor is ha nem. Mi is pontosan tudjuk, ha valamit nem jól csinálunk. Szerdán hagytuk a Heidenheimet 4:2-ről 4:4-re felállni, veszélybe sodorva a továbbjutást. Egyértelmű, hogy azon a meccsen sok mindent rosszul csináltunk. Fontos volt, hogy ma a BVB ellen ne kapjunk gólt. Ahogy ma az első félidőben játszottunk, az egy topcsapat teljesítménye volt. A passzivitás, a védekezőbb játékmód nem nekünk való. A Liverpool ellen sem így képzeltük, és egyáltalán nem úgy volt hogy az edző azt mondta volna : ,,játszatok passzívan!”

Hernandez érkezéséről: Örülök neki! Szeretem a konkurenciaharcot! Az egészséges rivalizálás nem árthat.

🔴 Robert Lewandowski: Örülök, hogy ma igazán jól játszva nyertünk. Személy szerint pedig nagyon örülök, hogy sikerült meglőnöm a 201-edik gólomat. Soha nem gondoltam volna, hogy sikerül ennyi gólt lőnöm a Bundesligában. A legfontosabb viszont mindig a soron következő meccs. Csak egy pont az előnyünk, hosszú még az út a végéig.

🔴 Manuel Neuer: Ez ma egy jó teljesítmény volt és ennek nagyon örülünk. Minden csapatrész nagyon jól dolgozott ma együtt. Egyértelműen mi domináltunk, erre sokat kellett várnunk… Ha az elején Dahoud belőtte volna a helyzetét, másképp is alakulhatott volna a mérkőzés. az mindenképpen egy szerencsés momentum volt. Nagyon jól zártunk ma, alig engedtük a BVB-t levegőhöz jutni. Sajnos az igazán fontos meccsek közül a szezonban ez volt az első amit meg tudtunk nyerni…

A csapatot ért kritikákról a saját és a sajtó részéről: Nagyon sok kemény kritika érte kívülről a csapatot. Én csak szigorúan szakmailag építően kritizáltam.

🔶 Marco Reus: Egyszerűen katasztrófa volt ahogyan játszottunk. Semmi nyomást nem tudtunk a Bayernre gyakorolni. A Bayern egyértelműen jobb volt, ezt minden irigység nélkül el kell ismerni. Nem szabad a jövőben ilyen teljesítményt nyújtanunk, különben más csapatokkal is meg fog gyűlni a bajunk. Ma egyértelműen mi voltunk a gyengébbik csapat és megérdemelten veszítettünk.

🔶 Lucien Favre: Ez ma egy tanóra volt számunkra, ezt be kell vallani. A Bayern egyértelműen jobb volt. Nagy tempóval, technikásan, mindig a jó megoldást választva játszottak. A soron következő meccsekre kell koncentrálnunk. Ennyi. De ha úgy játszunk mint ma, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz.

„A védekezőbb játékmód nem nekünk való” | Reakciók: FCB 5-0 BVB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top