Vezetőség és stáb

Rummenigge: A Liverpool ellen is ilyen felfogásban kellett volna játszanunk

A Bayern vezérigazgatója a Sky „Wontorra” műsorában a tegnapi meccsről, a bajnokságról, Kovacról és a hibájáról, a jövőjéről, Robbéry búcsúmeccséről, Hernandezről, Hummelsről, Havertzől is nyilatkozott.

A BVB elleni meccsről: Számunkra világos volt, hogy meg kell nyernünk a mérkőzést. A csapat jól csinálta, az első másodperctől kezdve nyomást helyezett az ellenfélre. Örömtelien alakult a meccs. De nem is volt más alternatíva. Ha nem győztünk volna, a Dortmund lenne előnyben. Most mi vagyunk az állítólagos jobb kiindulóhelyzetben.

A bajnokságról: Nagyon nyugodt vagyok. Listavezetők akartunk lenni, ezt a csapat csodálatosan teljesítette. Azt hiszem mindannyian tudjuk: Nem szabad többet botlanunk. Szóval nem szabad, reméljük, hogy sikerülni is fog.

A feltámadásról: A németországi focinak ez egy klassz dolog. 2012 óta egyértelműen mi dominálunk. Idén vétettünk hibákat is, ez a csapaton belül, 9 pontos hátránynál is érződött. A döntő meccs a Dortmund düsseldorfi veresége volt. Ez nagyon meglepett minket. A hat pont hátránnyal a hitünk is visszatért.

A keretről és Lewandowski góljáról: A fiatal és tapasztalt játékosaink jó elegyet alkotnak. Olyan gólra, mint amilyet Lewandowski szerzett tegnap, öt játékos nem képes Európában. Világklasszis!

A Liverpool elleni meccsről: Csalódott vagyok, a Liverpool elleni meccs utáni is frusztrált voltam. A visszavágón nem elég bátorsággal és szívvel játszottunk. A tegnapi offenzív felfogással kellett volna játszanunk. Azt kellett volna tennünk, amit tegnap is. A Bayern játékstílusa mindig domináns és nagyon offenzív irányvonalú volt.

A bajnokság alakulásáról: Bajnokok leszünk! Biztosan lesznek kritikus hetek, amelyek nem sikerülnek annyira jól. Az utolsó hat meccsnek a tegnapi stílussal kell nekivágnunk.

Niko Kovac jövőjéről: A Bayern Münchennél nincs állásgarancia. Senkinek! Mindenkinek teljesítenie kell, a Bayern Münchennél ez az elvárás. Ezt a nyomást mindenkinek tudnia kell kezelni. Aki nem képes rá, az rossz klubnál van.

Kovac hibájáról: Ami októberben és novemberben történt, azt saját magának kreálta. Hihetetlen mértékben rotált. Ez a csapaton belüli nyugtalansághoz vezetett. Én a rotáció heves ellenkezője vagyok. Én azt képviselem, hogy a tizenegy legjobb játékos legyen ott a kezdőcsapatban. Volt egy pár dolog amely rossz irányba haladt. Ezt határozottan kinyilatkoztattuk neki, majd korrigálva lett. (…) Egy kicsit mindig rotálhatsz. De ha túl sokat teszed, a szerkezet már nem annyira életképes. Teljesítménytől függetlenül rotált, ezáltal elveszítettük a teljesítményünk alapelvét. A profi labdarúgás számomra mindenekelőtt teljesítményelvű.

Kovacról: A mélypont a Düsseldorf elleni 3-3 volt. Számunkra világos volt. Most belső megbeszélést kell levezényelnünk. Nem feledhetjük: Ötödikek voltunk. Egy biztos, az nem történhet meg velünk, hogy lemaradunk a Bajnokok Ligájáról. (…) Azt hiszem nagyon jól kezeljük őt itt a klubnál. Tíz nagyszerű évünk van a Bayernnél. Voltak duplázásaink, Jupp Heynckesnek a tripla is sikerült. Mindig ott voltunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Meneteltünk, Niko Kovacnak hihetetlenül nagy cipőbe kellett belelépnie. Ez nem annyira egyszerű egy olyan fiatal edzőnek, mint amilyen ő is.




A csapat összetételéről: Tapasztalt törzsfőnökökre is szükség van a pályán. Jó elegyünk van. Olyan csapatot állítottunk ki a pályára, amelynek 27 év volt az átlagéletkora. Ha megnézik az elmúlt évek BL-győzteseit, egyik sem rendelkezett ennél alacsonyabb átlagéletkorral.

A jövőjéről: 2021-ben befejezem. Ez egy jó időpont, hogy Olli Kahnnak átadjam a stafétabotot. Fontos, hogy hihetetlen hálózatot építs ki. Ez régen egyszerűbb volt. Most egyből a mélyvízbe ugrasz és azonnal úsznod kell. A média világa teljesen más. Azt hiszem végül nagyon jól fog úszni benne. Én pedig remélhetőleg megyek a megérdemelt pihenőmre.

Kahnról: Az a terv, hogy Olli Kahn lesz az utódom, általam lesz bedolgozva a klubba. Azt hiszem ez egy nagyon következetes döntés. Nagyon fontos játékosa volt a klubnak, folyamatosan képezte magát, most pedig már gazdasággal foglalkozik. Azt hiszem még nincs szerződés vagy időtartam, de a felügyelőbizottság már zöld utat adott a dolognak. Bízom benne. Olli okos és ismeri a klubot.

Hoeness jövőjéről: Idén elnöki választás lesz. Ha ott ismét indul, akkor 2022-ig mindenképp meg lenne választva.

Robben és Ribéry búcsúmeccséről: Franck 2007-ben jött, Arjen 2009-ben. Tíz lenyűgöző évünk volt ezzel a duóval. Céltudatosan úgy döntöttünk, hogy egy évvel hosszabbítunk velük. Ez egy szeletnyi hála feléjük. Ez a duó tíz év alatt nem csak Németországban, hanem Európában is helyt állt. Franckon tapasztalja az ember, hogy nem lesz fiatalabb. Búcsúmérkőzést szerveznénk nekik, mert megérdemlik. Másképp akarjuk levezényelni, mint ahogy a DFB a három válogatott játékosunkkal tette. Az utolsó napig nagyszerű kezekben lesznek. Olyan hálás búcsút veszünk tőlük, amilyen megérdemelnek.

Lucas Hernandezről: Az elmúlt tíz évben robbanásszerűen változott a futball. Részben pozitív, részben nem annyira pozitív irányban. Csatárként azt mondom, hogy a belsővédők nyerik meg neked a meccseket és a bajnokságot, a címeket. A támadóknak kell a gólokat szerezniük, de hátul lehet megnyerni egy meccset. Jogi is gratulált nekünk. „Ez a Hernandez a világ egyik legjobb védőjátékosa”. A VB-n számomra is ő volt az egyik legjobb. Belső és szélsővédőként is tud játszani.

Boateng és Hummels jövőjéről: Lesz még egy-két érkezőnk, biztos lesz távozónk is. Tegnap láthattuk, hogy Mats személyében egy nagyon szükségszerű játékosunk van. Mindkettejüknek 2022-ig szóló szerződésük van. A Bayern Münchennél még senki nem tette ki őket az utcára.

Az árakról: Az árak egy irányba mennek: Csak felfelé. Ez összefüggésben áll az átigazolási piaccal. Végül azt kell tenni, amit tenni kell, amit az ember megfelelőnek tart. Nem aggódom a Bayern München miatt.

Havertzről: Teljes mértékben megérdem Rudi Völlert, most én sem adnám el őt. Minden üzlet háromszereplős. Ha az egyik nemet mond, akkor vége a témának.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top