Edzőkérdés

Hoeness támogatja Nikot: „Ha elégedetlen vagyok, még nem rúgjuk ki az edzőt:”Egyre többen kérdőjelezik meg Niko Kovac alkalmasságát a Bayern vezetőedzői posztján – a sok rotálás miatt már a szezon elején figyelmeztették őt a vezetők, de a Liverpool elleni játékfelfogás is hagyott kívánnivalót maga után – erősítette meg Kalle a Sky vasárnapi műsorában, és kihangsúlyozta, hogy a Bayern játékstílusa mindig domináns és nagyon offenzív irányvonalú volt, ezért az angolok elleni kiesés után frusztráltnak érezte magát a bátortalanság miatt. Kovac jövőjéről általánosságban csak annyit mondott, hogy a Bayernnél senkinek nincs állásgaranciája, mindenkinek bírnia kell a nyomást.

Kalle kritikusabb hangnemű nyilatkozatai után Uli Hoeness a Kickernek nyilatkozott a témában.

Mindig minden rendben volt a Kovaccsal való kapcsolatunkkal. Ha elégedetlen vagyok, az még messze nem jelenti azt, hogy ki is akarjuk rúgni az edzőt. Ettől függetlenül egymás között is lehet kritikákat megfogalmazni.

Uli megpróbál egy kis terhet levenni Niko Kovac válláról.

Hogyan tudnék együttdolgozni valakivel, akit minden alkalommal kérdőre vonok? Ilyen feszültséggel teli környezetben, amiben az edzőnk az elmúlt hetekben találta magát, nem lehet tartósan, megfontoltan dolgozni.

A mélypontot a Düsseldorf elleni 3-3 jelentette, azóta megváltozott a Bayernnél lévő szituáció:

Az volt az érzésem, hogy minden katasztrofális és egyáltalán nem működik semmi. De azóta alig veszítettünk mérkőzést. És ha másodikak lennénk, az sem lenne kudarc.

A klub elnöke a Dortmund elleni meccs előtt hangsúlyozta, hogy nincs mellébeszéd, győzelemmel kell bizonyítani a bajnoki címmel kapcsolatos szándékaikat. „Ezzel nem az edzőre, hanem kifejezetten a csapatra gondoltam.”

Niko Kovac pozíciója ezek alapján tehát úgy tűnik, hogy nincs veszélyben. Kalle szerint viszont senkinek nincs állásgaranciája. 

Hoeness támogatja Nikot: „Ha elégedetlen vagyok, még nem rúgjuk ki az edzőt:”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top