Bundesliga

Négy gól, három pont Düsseldorfban | Összefoglaló: F95 1-4 FCB



A Bayern München ezen a hétvégén is magabiztos győzelemmel bizonyította, hogy elég komolyan gondolják a Dortmunddal való versenyfutást a sorozatbeli hetedik bajnoki címért. Coman két valamint Gnabry és Goretzka egy-egy góljával simán győztek ott, ahol a BVB is elbukott, Düsseldorfban. Neuer kényszerű okok miatt cserére kényszerült, remélhetőleg nem sérült meg komolyabban! 

FORTUNA DÜSSELDORF 1-4 BAYERN MÜNCHEN

🆚 F95:  Rensing – Zimmermann, Ayhan, Kaminski, Hoffmann – Sobottka (Morales 67′) – Raman, Stöger, Barkok, Kownacki – Hennings (Lukebakio 67′)

🔴 FCB:  Neuer (Ulreich 53′) – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Thiago, Martínez – Gnabry (James 80′), Müller (Goretzka 70′), Coman – Lewandowski

🔄 Cserepadon végezték: Boateng, Davies, Mai, Sanches

⚽ Gólok: Lukebakio (89′) ill. Coman (15′, 41′), Gnabry (55′), Goretzka (91′)

A Bayern Münchennek győznie kellett, ugyanis a Dortmund szombaton 2-1-re legyőzte a Mainzot és ideiglenesen a bajnokság élére ugrott. Nem is tartalékolt Kovácsmester, a múlt hétvégi sikerkovácsokat küldte ismét küldetésbe. A padra leülhetett már Davies, valamint a fiatalok közül Lukas Mai is. Tolisso, Ribéry és Robben nem utazott el Düsseldorfba.

ELSŐ FÉLIDŐ:

A Bayern nem sokat teketóriázott, öt perccel a kezdő sípszó után Coman egy szépen felépített támadás után a védőtől zavartatva találta el a kapufát, majd egy Thiago-fejessel veszélyeztetett a Bayern. A dominancia a 15. percben fizetődött ki, amikor a csütörtöki verekedés egyik főszereplője egy beadást követően, érintés nélkül talált a kapuba – megszerezve ezzel a Bayern vezetését.

 

A Bayern sorozatbeli 22. meccsén talált be, amely az elmúlt öt év legjobb mutatója. Nem sokkal később a verekedés másik résztvevője, Lewandowski lőhette volna be a Bayern idei első szabadrúgásgólját a bajnokságban, de milliméterek híján ez nem jött össze. A hazaiak egy-két kivétellel nem igazán veszélyeztettek, a Bayern viszont a 41. percben duplázta előnyét: Coman egy Kimmich beadást helyezett a jobbfelsőbe. 2-0. A félidő hosszabbításában Martínez fejesét Rensing hárította.



Második félidő:

Fordulás után változatlan felállásban jöttek ki a csapatok, négy perc után pedig jött is a következő komoly Bayern-helyzet: Thiago kilencméteres lövését az exbayernes Rensing védte parádésan. A túloldalon Neuer nem védéssel, hanem egy sérüléssel, valószínűleg húzódással hívta fel magára a figyelmet, Ulreich váltotta – remélhetőleg csak elővigyázatosságból. Két perccel ezután elől vígasztalódott a Bayern: Thiago szögletét Müller csúsztatta meg, a kapu előtt pedig Gnabry piszkálta be a harmadikat.

 

Thiago egy Coman beadás után növelhette volna az előnyt, de Rensing megkaparintotta a labdát, a 62. percben Lewandowski fejesét is gond nélkül fogta. A hazaiak reménytelenül fociztak, feljutó csapatként tudták, a bajnokaspiráns ellen itt ma nem terem nekik babér. Kovac a 70. percben Goretzkát Müller, a 80.-ban pedig Jamest Gnabry helyére küldte be. A mérkőzés laza tempóban, Bayern irányítás alatt csordogált, majd a 87. percben jött Hummels vétlen kezezése és a videózás után befújt hazai szépítés büntetőből, a csereként beállt Lukebakio  talált be. 

 

A meccs végén Goretzka meglőtte a háromgólos különbséget jelentő gólt, amellyel 4-1 lett a vége.

 

A Bayern legközelebb jövő szombaton, a Werder otthonában gyűjtheti be a három pontot, míg a Dortmund vasárnap, íFreiburgban lép pályára.

Négy gól, három pont Düsseldorfban | Összefoglaló: F95 1-4 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top