Interjúk és nyilatkozatok

Alaba: Ki kell használnunk a lendületünket!



David Alaba a BILD-nek adott interjújában a bajnokságról és a Werder elleni közelgő mérkőzésekről is megszólalt.

Herr Alaba, a BVB-nek 66, a Bayernnek 67 pontja van. A legutóbbi fölényes győzelmük már azt ábrázolja, hogy végül ki lesz a bajnok?

5-0 a Dortmund ellen, 4-1 Düsseldorfban. Azt hiszem ez egy világos jelzés a bajnokságért folytatott küzdelemben!

Az utolsó öt játéknapon is képesek hozni ezt a teljesítményt?

Az elmúlt hetekben nagyon jól alakult számunkra a Bundesliga. Ki kell használnunk a lendületet!

Hogyan teszik ezt Niko Kovaccsal?

A jelmondat hétről hétre: Topteljesítményt kell nyújtani! Meccseket nyerni, győzelmeket begyűjteni. Ennek érdekében jól fel kell készülnünk. A hét folyamán mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk, így tudunk teljes mértékben összhangban lenni azzal, amit a Bayern Münchennél elképzelünk.



Az őszi krízis feledésbe merült? Vagy van még hatása Önökre?

A szezon első felében láthattuk, hogy a bizonyítási vágy megvolt bennünk. De hiányzott a szerencse is – ez részben az eredményeken is látszódott. Olyan volt, mintha az ellenfél minden kapuralövése bement volna. Védekezőleg most lényegesen stabilabbak vagyunk és támadólag is jól használjuk ki a lehetőségeinket. Az elmúlt hat bajnokinkon 27:3 volt a gólarányunk – ez olyasvalami, amelyre szükségünk van a bajnoki címhez!

Most az Allianz Arénában fogadják a Werdert, majd a kupában Brémába utaznak – szinte olyan, mintha a Bajnokok Ligája kieséses szakasza lenne?

Olyasmi, hasonló. Két nagyon izgalmas mérkőzés lesz!

Milyen veszély vár Önökre a Werder ellen?

A Bremen tényleg egy kivételes őszi szezont játszik. Nagyon eredményesek! Oda kell figyelnünk rájuk, és úgy kell pályára lépnünk ellenük mint a Dortmund vagy a Düsseldorf ellen. Az első perctől kezdve kontrollálnunk kell a mérkőzést, kihasználni a helyzeteket és hátul is odafigyelni a dolgokra.

Különösen Claudio Pizarrora?

Claudiora mindig különösen oda kell figyelni. Ő egy nagyon dörzsölt játékos. Egy pillanatra sem szabad szem elől veszíteni!

Alaba: Ki kell használnunk a lendületünket!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top