Átigazolási hírek

BILD: A Bayern akarja Nübelt, a Schalke kapusátA Bayern ügyekben javarészt tekintélyes BILD információi szerint a Rekordbajnok „intenzíven fáradozik” azért, hogy megszerezze a Schalke 22 éves kapusát, Alexander Nübelt.

Pár nappal ezelőtt a Sport1 hozta szóba először a feleket, már ők is a Bayern konkrét érdeklődéséről írtak – az ügynök nyilatkozatai alapján következtethetünk, hogy a bajorokat tényleg érdekelheti a Schalke jelenlegi kapusa is, az állítólagos „Neuer-utód”.

A BILD úgy tudja, hogy a Bayernnél már az előző szezonban, még Sven Ulreich szerződéshosszabbítása előtt is téma volt a 12-szeres U21-es német válogatott Nübel neve. Azóta állítólag a játékos képviselője és a klub közötti kommunikáció is megtörtént.

Azzal, hogy nyilvánosságra került a Bayern érdeklődése, a klubon belül is nagyobb lett a nyugtalanság – írja a lap. A müncheniek azonban feltételezik, hogy mindenképp ők vannak pole pozícióban a játékosért folytatott versenyben.
Alex Nübel 15 mérkőzést játszott a Bundesligában – 2015-ben, 18 évesen került Paderbornból Gelsenkirchenbe, szerződése 2020-ig szól. Christian Heidel, a Schalke egykori menedzsere nem siette el a szerződéshosszabítási tárgyalásokat, most viszont Nübel ügynöke jelezte, nem jó az időpont nekik és talán jobban járna a Schalke, ha – csakúgy mint Neuer esetében – még viszonylag jó üzletet tudnának lebonyolítani a bajorokkal.

Óriási kérdés mekkora a hír valóságalapja – és mi lenne, ha a Bayern tényleg leigazolná Nübelt.

A Sport1 infói szerint a sérülékenysége miatt kissé instabilabb Neuer mindenképp maradni akar. Valószínűleg Alexander érkezése esetén is a 33 éves kapus számítana elsőszámúnak, amíg egészséges. A sokáig, továbbra is (?) Manu utódként kezelt, Bayern akadémián nevelkedett Früchtl iránt az Augsburg és a Düsseldorf is érdeklődik – 2020-ig szóló szerződésének meghosszabbítása után állítólag egy két éves kölcsön várhat rá. Kérdés Nübel esetleges érkezése esetén mi lenne Sven Ulreich, illetve a szintén tehetséges Ron-Thorben Hoffmann további sorsa.

BILD: A Bayern akarja Nübelt, a Schalke kapusát
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top