Német Kupa

Niko: Az akarat képes hegyeket megmozgatni | Robben optimistább



A Bayern vezetőedzője a Werder elleni idegenbeli kupaelődöntőt megelőzően válaszolt a sajtó kérdéseire.

A személyi helyzetről: Mats és James is edzett, minden rendben van velük. Manuel és Arjen viszont továbbra sem lehetett a csapattal. Alaba egyéni programot abszolvált.

A brémai kupameccsről: A hétvégi meccsen az volt a legfontosabb, hogy győztünk. Mik a következtetések? Idegenbeli meccsen lépünk pályára, Brémában az egész város fel lesz villanyozva – ezért nehezebb feladat vár ránk. De nem vagyunk pesszimisták, ellentétben: Optimisták vagyunk.

Az esti meccsről: Az esti mérkőzések teljesen más kihatással vannak a szurkolókra és a játékra is. Számomra ezek voltak a legjobbak, ezek okozták a legnagyobb örömet – a legjobb meccsek kerekednek ki az esti meccsekből. Pozitívan vágunk neki a talállkozónak, de nem lesz egyszerű. Ott szeretnénk lenni a döntőben.

Robbenről: Épp most beszéltem vele. Jobban van, sokkal optimistábbnak tűnik, mint pár nappal ezelőtt. De nem akarom szebbé tenni a helyzetet, mint amilyen – először akkor leszek boldog, ha a pályán lesz. De nagyon, nagyon jó volt hallani ezt tőle.

A Német kupáról és a lehetséges döntőről: A kupa egészen különleges. Ez a legrövidebb út a címszerzéshez. Kis szerencse is kell hozzá. A berlini hangulat egyedülálló. Az egész világ erre a meccsre figyel, ilyenkor az ember is motiváltabb.

A szezonhajráról: Lehetőségünk van négy bajnoki győzelemmel és két kupagyőzelemmel két címet is szerezni. Nem lesz egyszerű, de mindkettőt szeretnénk megszerezni. Az akarat képes hegyeket is megmozgatni.




Sanchesről: Nincs könnyű helyzetben. Az utolsó meccsek után, a szezon végén összeülünk. Nem egyszerű. A csapat jól játszik. Minden egyes játékos jól végzi a dolgát a pályán. Ezért nem egyszerű egy sikeres, jó játékost kivenni a csapatból. Várnia kell, hogy olyan szituáció adódjon, amelyben szükségünk lesz a dinamikájára. Vagy nem. Jelenleg az eredmény a fontos. A csapat jelenleg szilárd.

A taktikáról: Elsősorban magunkkal foglalkozunk, de el kell ismernünk, hogy a Bremen egy jó csapat. Nagyon eufórikusan fognak pályára lépni, másképp, mint hétvégén. Semmit nem engedünk nekik, de ezt ismét meg is kell valósítanunk. Nehéz lesz. Max Kruse egy nagyon, nagyon jó játékos. De a tervünk nem attól függ, hogy játszik-e vagy sem.

Comanról és Gnabryról: Kingsley sérülései miatt játszottak csak hétszer együtt. Ő egy olyan játékos, aki a gyorsaságával, a cselezőkészségével és a dinamikájával együtt nagyon hiányzott a csapatunknak. Arjen hosszabb kiesése miatt most gyakrabban szerepelhetnek együtt, ennek az elkövetkezendő hetekben is így kell lennie. Az embernek szüksége van a toptámadókra. A jó ligák topcsapatainál mindig azt látni, hogy három bombajátékos futkározik elől. Ez megnezezíti az ellenfél dolgát. Ilyen stílusú játékosokra van szükségünk. King ismét egészséges és Serge is nagyon jól beilleszkedett a csapatba.

Jamesről és Goretzkáról: Leon jó fejlődésen ment keresztül és sok jó meccset játszott, illetve gólokat szerzett. A Dortmund ellen őt és Jamest, aki szintén jól teljesített, kivettük a csapatból. 5-0-nál az ember felteszi a kérdést: Miért kellene változtatnom? Ez nekik és nekem sem egyszerű. De ez is jellemzi az FC Bayernnél lévő kvalitást. Azok akik itt játszanak, mind jó játékosok – örülök, hogy James és Leon is jó állapotnak örvend. Az elkövetkezendő napokban és hetekben biztosan szükségünk lesz rájuk és bevetésre kerülnek.

Pizarroról: Claudio egy nagyon klassz játékos, de egy nagyszerű ember is. Egy kedves fickó, egy nyitott ember. Örülök, hogy 40 évesen is játszok. Ha még egy évet ráhúz, akkor sok sikert kívánok neki Brémában. Ő egy példakép a Werder és a Bayern számára is.

Niko: Az akarat képes hegyeket megmozgatni | Robben optimistább
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top