Interjúk és nyilatkozatok

Gnabry: Szívesen vállalok kockázatot, nem sok dologtól riadok visszaA Werder elleni kupaelődöntő kapcsán a DFB hivatalos oldala készített interjút a brémaiak egykori játékosával, Serge Gnabryval.

Először a Dortmund, majd a Schalke – az idei DFB-kupaszezonban a Werder ejtett pár nevesebb áldozatot. Miért lesz vége ennek a Bayern elleni elődöntőben, Herr Gnabry?

Tudjuk, hogy a kupamérkőzések teljesen másképp alakulhatnak a tervezettnél és a Werder ellenében egy nagyon, nagyon erős ellenféllel találjuk szembe magunkat. De ha úgy játszunk, mint az elmúlt két-három hétben, akkor elég erősek vagyunk ahhoz, hogy megverjük a Werdert és a döntőbe jussunk.

Különleges mérkőzés lesz ez az ön számára? A 2016/17-es szezonban még a Werder színeiben lépett pályára.

A kupaelődöntő természetesen egy nagyon különleges csúcspont számomra. A külföldön eltöltött időszakom után a Werder volt az első állomásom Németországban. Szuper évem volt, és sok barátom van még Brénában. Örülök a viszontlátásnak, a nagyszerű stadion hangulatát és atmoszféráját magamba fogom szippantani.

Egy kis idő elteltével hogyan tekint vissza a brémai évére?

Az ottani időszakomban nagyon megszerettem a Werder Bremen együttesét. Örülök, hogy ilyen jól áll a csapat – és annak is, hogy ismét találkozhatok a régi barátaimmal.

Nem sokkal a Brémába való átigazolása előtt a 2016-os Olimpián mutotott erős teljesítményével került rivaldafénybe, hat tálalattal a gólkirályi címet is megszerezte. Mennyire volt fontos az a torna a karrierje szempontjából?

Nagyon fontos volt, hogy ennyien láttak egy ilyen nagy rendezvényen, és persze az is, hogy sokat játszhattam, illetve jó teljesítményt vonultattam fel.
Egyszer egy interjújában egy kockázatvállaló embernek nevezte magát. Hogyan tükröződik ez a pályán?

Igen, igaz, hogy a pályán szívesen vállalok kockázatot. Valószínűleg a természetemen múlik, hogy csak kevés dologtól riadok vissza.

Ez volt az oka annak, hogy 16 évesen a VFB Stuttgarttól az FC Arsenalhoz igazolt?

Egyértelműen. Természetesen az ember alaposan átgondolja az ilyet és sok emberrel, baráttan beszél a dologról. Páran le is beszéltek erről a lépésről, mert a koromban sokan próbálkoztak hasonlóval, sikertelenül. De akkoriban nem féltem a kockázattól és megtettem ezt a lépést. Azt mondtam magamnak: Megcsinálod! Mindig jól betudtam határolni magam és egyszerűen valami újat akartam kipróbálni. Az Arsenal mindig sok fiatal játékosnak adott lehetőséget és sokat emelt ki a csapatból – ezért tettem meg ezt a lépést és ezért nem volt bennem félelem sem.

A külföldi állomásai után csak négy DFB-kupameccsnél tart, de ezeken három gólt is szerzett. Elég ez az arány a berlini győzelemhez?

Ha lesz még két mérkőzésünk, amelyeken két-három gólt szereznék, akkor az már egy egész jó arány lenne. Ráadásul ha Berlinben felemelhetnénk a kupát is, az egyszerűen tökéletes lenne.

Mit jelentene önnek a Német kupagyőzelem?

Ez lenne a második kupagyőzelmem az első angliai után. Ez egy olyna cím, amelyért az embernek keményen meg kell dolgoznia – ugyanis ebben a sorozatban nem szabad megbotlani. Álom lenne, ha ez lenne a második címem Németországban – az célba vett bajnokság megnyerése után.

Gnabry: Szívesen vállalok kockázatot, nem sok dologtól riadok vissza
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top