Német Kupa

Döntő a kupadöntőbe kerülésért | Előzetes: SVW – FCB

Öt nappal a Werder elleni hazai munkásgyőzelem után ezúttal Brémában küzd meg egymással a Bundesliga örökös tabellájának első két helyezettje. A másik kupaelődöntőn a Lipcse 3-1-re intézte el a HSV-t, és „történelmének” legnagyobb sikerét aratva bejutott a Német kupa májusi döntőjébe.

A meccs tétje és körítése jóval nagyobb lesz a szombatinál: a jó formában lévő brémaiak óriási motivációval fognak pályára lépni feltüzelt híveik előtt a Bayern-sztárok elleni Német kupa esti elődöntőjében. Ezt tették az egész idényben, illetve a Dortmund és a Schalke kiejtésekor is – kérdés, mit érhet ez a Bayern kvalitásai és várható elszántsága ellen. Ha összeáll a csapat, akkor Kohfeldtéknek nem sok esélyük van a döntőbe jutásra. Azonban ha egy Heidenheim-féle produkció sül ki a dologból, akkor a Bayern könnyen veszélybe sodorhatja magát a jó nevekből álló brémai muzsikusok ellen. Két őrületes statisztika közül az egyik biztosan megdől szerda este: A Werder 1988 óta nem esett ki a Weser stadionban a Német kupából. A leghosszabb idegenbeli sikerszériát pedig a Bayern tartja a Német kupa történelmében.

Kovac problémáját fokozhatja a védelem oszlopos tagjának hiánya, az eltiltott Süle helyett a gyenge formában lévő Boateng lesz a felépülő Mats Hummels párja a védelemben. Mögöttük, a szintén VB-győztes Neuerre sem számíthat a horvát. Izomprobléma miatt Ribéry sem utazott el a csapattal, de a legendás páros másik fele, Robben sem bevethető. Kezdőcsapatot illetően nem számíthatunk nagy meglepetésekre – a padon továbbra is Hoffmann kapus lesz ott, valószínűleg Tolisso is kerettag lesz. Brémai oldalon is van egy érzékeny veszteség, a Dortmundot és Realt megjáró Sahin eltiltás miatt nem játszhat, de a csapatkapitány Max Kruse esetleges hiánya is nagy érvágást jelentene a hazaiaknak, az ő játéka még kérdéses.




Pár érdekesség és statisztika:

ℹ A Werder 1988 óta nem esett ki hazai pályán, a Weser stadionban a Német kupából. Ez 37 mérkőzést takar. Ellenben a Bayern rendelkezik a kupatörténelem legjobb idegenbeli mélegével: A bőrnadrágosok 2009 óta sorozatbeli 29 mérkőzésen jutottak a következő kupafordulóba.

ℹ A két csapat eddigi nyolc kupameccséből hétszer a Bayern jött ki győztesen – kétszer, 2000-ben és 2010-ben a berlini kupadöntőben. A vendégek 1999-ben, büntetőrúgások után kiejtve a bajorokat, jutottak a fináléba.

ℹ A Werder hétszeres kupagyőztes, míg a Bayern 18 végső sikerrel természetesen rekordernek számít. Ez a két csapat gyűjtötte a legtöbb kupagyőzelmet és a legeredményesebb is a sorozatban: a bajorok 729, míg a brémaiak 564 gólt jegyeztek.

Nyilatkozatok:

🆚 Florian Kohfeldt: Mindannyiunknak az az érzésünk, hogy sikerülhet. Az első meccsen nem voltam elégedett a támadójátékunkkal, de 20 perc után jó, részben nagyon bátor fellépést tanúsítottunk. Nem eléggé hittünk abban, hogy huzamosabb ideig megtarthatjuk fenn a labdát, túl hektikussá váltunk. Nem próbáltunk meg sokat kontrázni sem. (…) Mindkét csapatnak van veszítenivalója, de legfőképp a Bayernnek. A döntőbe akarunk jutni, de akkor sem szabad annyira csalódottnak lennünk, ha nem sikerül. De ki kell használnunk ezt az érzést.

🔴 Niko Kovac: Hétvégén az volt a legfontosabb, hogy győztünk. Mi a következtetés belőle? Idegenbeli meccsen lépünk pályára, Brémában az egész város fel lesz villanyozva – ezért nehezebb feladat vár ránk. De nem vagyunk pesszimisták, ellentétben: optimisták vagyunk. Az esti meccsek hangulata teljesen más, Pozitívak vagyunk, de nem lesz egyszerű. Ott szeretnénk lenni a döntőben.

Előzetes kezdőcsapatok a BILD szerint:

🆚 Bremen: Pavlenka – Augustinsson, Moisander, Langkamp, Gebre Selassie – Bargfrede – Klaassen, Kruse, Eggestein – Rashica, Osako

🔴 München: Ulreich – Alaba, Hummels, Boateng, Kimmich – Thiago, Martínez – Coman, Müller, Gnabry – Lewandowski

A mérkőzést 20:45-tól a Sport1 közvetíti élőben.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top