Bundesliga

Jött a papírforma a sereghajtó ellen, Robben is visszatért | Összefoglaló: FCB 3-1 H96



Mezőnyfölénye és számos gólhelyzete ellenére a Bayern München csak két góllal, de abszolút megérdemelten nyerte meg a utolsóelőtti-előtti fordulóban soros Hannover elleni mérkőzését az Allianz Arénában, így öt pontra nőtt előnye a Werder otthonában pályára lépő, győzelmi kényszerben lévő Dortmunddal szemben a tabella élén. Hosszú idő után Arjen Robben is pályára léphetett!

BAYERN MÜNCHEN 3-1 (2-0) HANNOVER

🔴 Ulreich – Kimmich, Boateng, Süle, Alaba (Rafinha 87′) – Thiago, Goretzka – Gnabry (Ribéry 72′), Müller, Coman (Robben 86′) – Lewandowski

🆚 Esser – Sorg, Anton, Felipe (Wimmer 69′), Albornoz – Schwegler – Maina, Haraguchi, Walace, Ostrzolek – Weydandt (Jonathas 46′)

🔁 Padon végezték: Hoffmann, Hummels, Tolisso, Sanches

⚽️ Gólok: Lewandowski (27′), Goretzka (40′), Ribéry (84′) ill. Jonathas (46′ – büntető)

🛑 Sárga-Piroslap: Jonathas (55′)



Első félidő:

Az első igazán nagy lehetőség a közelről próbálkozó Alaba előtt adódott a 10. percben, majd egy klasszis Kimmich beadást követő Coman fejest, illetve egy Lewa bólintást védett bravúrral a kapus.  Az első félidő első felét a listavezető Bayern dominálta, a 25. percben Müller szerezhette volna meg a vezetést – Esser ezt is még hárítani tudta, azonban egy percre rá jött Lewandowski és megszerezte idénybeli 22. gólját. Kimmich csodálatosan kanyarodó beadására óriási lendülettel érkezett a lengyel és fejelte be a vezetést jelentő találatot. 1-0!

1-0 Lewandowski (27′)

Természetesen a gól után is a Bayern volt aktívabb: A 36. percben ismét Müller próbálkozott a gólszerzéssel, de ahogy azt megszokhattuk, az ellenfél kapusa a bajorok ellen nyújtotta élete formáját – egy perccel később Boateng távoli próbálkozását tudta hatástalanítani. Mindenre azonban ő sem képes: A 40. percben egy újabb távoli próbálkozásnál  tehetetlen volt – Goretzka kapufát érintő lövése csapódott a jobbalsóba. 2-0!

2-0 Goretzka (40′)

Közvetlenül a második gól után ismét Goretzka került a kapu elé, de lövésébe belevetődtek, Coman távoli csavarása pedig centikkel hagyta el a jobbfelsőt. Az első félidő hosszabbításában Leon hagyott ki egy újabb nagy helyzetet, lövése a felsőlécről a kapu fölé vágódött. Eseménydús félidőt láthattunk, a Bayern megérdemelt vezetéssel vonulhatott a félidőre.



Második játékrész:

Bayern-részről változatlan felállásban folytatódott a mérkőzés, míg a vendégeknél Jonathas állt be, majd rövid idő alatt a meccs ideiglenes főszereplőjévé vált: Egy újabb vitatott kézjáték után a Hannover kapott és Jonathas által értékesített egy büntetőt, 1-1. Az esetet megelőzően Boateng könyökét érte a labda. A gólszerző a büntető után sárga lapot gyűjtött be, Ulreichhel harcolt a labdáért.

2-1 Jonathas (50′)

Alig pár perccel Jonathas szépítőgólja és sárgája után egy újabb figyelmeztető cédulát gyűjtött be a csereként beállt hannoveri támadó: Kimmichet vágta arcon, így 10 perc után mehetett zuhanyozni. A Bayern nem veszítette el a meccs irányítását, az emberhátrányba kerülő vendégeket a kapus tartotta partiban – Alaba két távolról megeresztett lövését is nagy bravúrral ütötte ki Esser. A 72. percben jött az egyik távozó legenda, Gnabry helyett Ribéry lépett pályára. További kísérletekkel Goretzka és Alaba is próbálkozott, de a francia veterán tudott betalálni, megpattanó lövésével 3-1-re módosult az eredmény.

Ribéry (84′)

A gól után, álló üdvrivalgás közepette a szezon végén távozó Arjen Robben, majd később Rafinha is beállt. A meccs végereménye Essernek köszönhetően már nem változott, a Bayern megérdemelt győzelmet aratott.

Az utolsóelőtti fordulóban a Dortmund a Düsseldorf játékosait fogadja, míg a Bayern a játéknap rangadóján a Lipcse otthonába látogat. A forduló mindegyik mérkőzése, kivéve az EL-döntőre esélyes Frankfurt meccsét, szombaton, 15:30-kor kerül megrendezésre.

Jött a papírforma a sereghajtó ellen, Robben is visszatért | Összefoglaló: FCB 3-1 H96
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top