Átigazolási hírek

Hivatalos: Franck Ribéry távozik | 2020-ban jön a nagyszabású Robbéry búcsúmeccs



A Bayern München hivatalosan jelentette be azt, amit már hetekkel, hónapokkal ezelőtti nyilatkozatokból is tudni vélhettünk: Franck Ribéry nem hosszabbítja meg június 30-áig szóló szerződését és Arjen Robbennel együtt nyáron elhagyja a német Rekordbajnokot.

A francia szélső egy rendkívül érzelmes nyilatkozattal készült a hivatalos bejelentésre:

„12 évet töltöttem a Bayernnél, fantasztikus volt ez az időszak nekem és a családomnak is. Még három hétig vagyok itt és nem szeretnék azon gondolkodni, mi jön ezután, csak ki akarok élvezni minden percet a csapatommal. Nincsenek terveim még a következő szezonra, nem tudom hogyan lesz vagy hová megyek. Természetesen játszani szeretnék tovább, de még semmi sem 100%-os. Egy kicsit még várnunk kell, hogy kiderüljön. A Bayernhez igazolni egy igazi álom volt nekem, tizenkét év alatt rengeteget küzdöttünk és nyertünk. Több, mint 20 címet nyertem az itt eltöltött évek alatt és nagyon remélem, hogy idén megnyerjük a bajnokságot és a kupát is! Nagyszerű lenne nekem is, a családomnak is és természetesen a szurkolóknak is. Amikor idekerültem, azonnal nagyszerű hangulat fogadott. Amikor a pályán vagyok, mindig az motivál hogy valami értékeset szerezzek a szurkolóinknak. Mindig jól akartam és akarok játszani. Fantasztikus érzés ezt a mezt viselni és mindig átizzadni a csapatért és a szurkolókért! A szurkolókért, akik mindig mögöttem álltak. Ezt sosem feledem! Hihetetlen, hogy 12 évet töltöttem itt és ez most borzasztóan nehéz nekem és úgy gondolom, a szurkolóknak is. Azonban nem felejthetjük, el mi mindent értünk el együtt az évek alatt. Nem mondhatok mást: köszönök szépen mindent!

Karl-Heinz Rummenigge is a legmagasabb tisztelettel beszélt a két játékosról:

„Franck és Arjen nagyszerű játékosok. A Bayern München nagyon sokat köszönhet nekik és egy nagyszerű, érzelmes búcsúval készülünk. Fantasztikus futballal képviselték a csapat legsikeresebb időszakát.”

A „Robbéry” páros búcsúmérkőzésére 2020-ban kerül sor. Egyelőre nem tudni, hogy a két rutinos játékos hol folytatja pályafutását. A hollandnál az amerikai bajnokság vagy Hollandia lehet a következő, záró állomás.

Hivatalos: Franck Ribéry távozik | 2020-ban jön a nagyszabású Robbéry búcsúmeccs
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top