Edzőkérdés

Rummenigge: Ten Hag a jövőnkre nézve? Nem tudom; Xabi megteszi az útját

Karl-Heinz Rummigge egy szponzormegjelenésen beszélt Alonsoról, Ten Hagról, Kovacról és Jamesről is.

A klub vezérigazgatója szerint Xabi Alonso ajánlatot kapott a Lipcsétől:

Ismereteim vannak arról, hogy Xabi felkérést kapott a Lipcsétől Nagelsmann másodedzőjeként. Nem lenne jó, ha ez befolyásolná a gondolatvilágunkat, de úgy tudom, hogy visszamondta a lehetőséget. Ez nem jelenti azt, hogy a Bayern Münchent is vissza kell mondania.

Kalle azonban elmondta, hogy Xabi jelenleg nem jelölt a Bayern edzői posztjára:

Ő nem egy olyan személy, aki vezetőedzőként szóba jöhet nálunk. De eltudom képzelni, hogy valamikor a Bayern Münchennél tegye meg az útját.

Dicsőítette a Bayern egykori baszkjának személyiségét is, tapasztalata miatt szerinte nagy edző válhat belőle:

Nagyszerű játékos volt és egy csodálatos ember. Mindig is nagy sportszemélyiségnek tartottam és emberként is abszolút példakép. Ha az ember úgy focizik, mint ahogy ő tette, stratégiailag, okosan, intelligensen és jól, akkor automatikusan sok jó edzővel dolgozhat együtt, akik kiképzik őt és akiktől tanulhat – ő ezt tette. Ha ezt a személyiségével kombináljuk, akkor meg fogja tenni az útját. Érdeklődésünkben áll ilyen emberekkel kapcsolatban maradni, mert komoly karriert akar csinálni magának. Rendszeres kapcsolatban állok vele, szinte a szomszédom volt a Grünwaldban is.

Beszélt a Mundo Deportivo pletykájáról, miszerint Salihamidzic találkozott Julien Lopeteguivel, a spanyol válogatott és a Real egykori edzőjével:

Nem hiszem, hogy létrejött ez a találkozás. Őszintén szólva alig ismerem őt. Nem annyira követtem a válogatottban és a Realban sem. Még egyáltalán nem beszéltünk a Bayernnél az edzőtémában.

Megkérdezték az Ajax edzőjéről, Erik ten Hagról is:

Az Ajax nagyon szívmelengető focit játszik. Én is szép dolognak tartom, hogy egy olyan csapat kerülhet a BL-döntőbe, amellyel egyáltalán nem számolt az ember. Örülök Eriknek, pár évet volt nálunk, ő egy kedves fickó. Nem figyeltem őt folyamatosan. Nem azért távozott tőlünk, mert kirúgtuk őt, egy 94. percben történt hihetetlen kapushiba miatt nem kerültünk fel a harmadosztályba. Két évig volt a negyedosztályban és megvolt a lehetősége visszatérni egy profiligába, feltétlenül meg akarta ragadni a lehetőséget. Matthias Sammerrel közölte ezt és kérte, hogy engedjük el őt. Hogy ő valaki a jövőnkre nézve? Azt nem tudom.
Ismét tisztázta korábbi nyilatkozatát, miszerint a horvátnak nincs állásgaranciája a Bayernnél.

Én mindig csak azt mondtam el, hogy a Bayern Münchenben teljesíteni kell. Ez mindenkire érvényes – az edzőre, a játékosokra, a menedzsmentre. Az egész rendszert arra építettük fel, hogy sikeresnek kell lennünk. A 70-es évektől folyamatosan éljük át a sikert és ezt a jövőben is fenn kell tartanunk. Egyáltalán nincs problémám az edzővel, a múlt héten ő is lenyilakozta, hogy nincs bajunk egymással. Ez csak egy sikerközpontú gondolkodás a Bayernnél, ami fontos számunkra.

James Rodriguez jövőjéről is határozott kijelentést tett:

Egyáltalán nem hoztunk döntést – egy megbeszélést kért tőlem. Ezt a nem túl távoli jövőben le is vezényeljük, aztán meglátjuk hogyan tovább. Szeretem Jamest, mindig is mondtam – maradok is ennél.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top