Interjúk és nyilatkozatok

Robben: Büszke vagyok, hogy részese lehettem a fejlődésnek

A Bayern tíz év után távozó hollandja a Kickernek adott interjújából szemezgettünk.

A jövőjéről: Egész karrieremben megszoktam, hogy mindig a legmagasabb szinten, címekért játszom. Nem tudom, hogy bennem van-e az, hogy egy olyan csapatban játsszak, amelyik a hatodik-nyolcadik helyért küzd. Sok opcióm van Európában és azon kívül is. Kína inkább nem jön szóba nálam. Mindennek megvan a pozitív és negatív oldala. Végül teljes meggyőződéssel kell döntenem.

A karrierje végéről: Először mindent szeretnék kiélvezni, de egyre jobban érzem, hogy közeleg a vége. Régóta tudom, hogy a sérülések mindent megnehezítenek. A jövőm még kérdéses, mert a sérülésem miatt elhalasztottam a döntést. A legfontosabb dolog számomra, hogy további címeket nyerjek.

A sérüléseiről: Tulajdonképpen szívesen játszanék tovább – de, és ez fontos: Újabb öt hónapot nem akarok sérüléssel eltölteni. Ismerem a testem és tudom mire van szükségem. Még megvan a fizikai erőm, a kitartásom, az alapfizikumom. Még négy-öt évet játszhatok. De másfelől ott vannak a sérülések is.

A Bayernnél eltöltött időszakáról: Teljesen logikus volt számomra, hogy ennyi időt, tíz évet maradok, ugyanis otthon éreztem magam. Nagyszerű fejlődésen mentünk keresztül csapatként a pályán és azon kívül is. Büszke vagyok rá, hogy részese lehettem ennek.

A BVB és a Chelsea ellen kihagyott büntetőket követő 2012-es füttyszóról: Brutális fázis volt, pár dolog nem jól alakult. Egy rövid időre természetesen elgondolkoztam azon, hogy távoznom kell és ez így nem megy tovább. Viszont a fütty nem igazi Bayern drukkerektől érkezett.

A címekről és Guardioláról: Szívesen szereztem volna még két-három címmel többet, de ez a futball. Pep Guardiolával több lett volna benne – sok elődöntőt buktam el vele. Ez is a csalódásaim közé tartozik, de ezen nem lehet változtatni. Ettől függetlenül Guardiola szakmailag zseniális volt. Az irányítása alatt játszottam tizesként, középcsatárként, a középpályán is – ez hihetetlenül sok örömet okozott számomra, mert különböző pozíciókat ismerhettem meg.

A Ribéryvel való kapcsolatáról: Barátként búcsúzunk, ez száz százalék. Volt nézeteltérésünk, akkoriban nem volt egyszerű. De benne van az is, hogy az ember néha össszezörren egymással. Talán ezért is lett még jobb a kapcsolatunk.

A műesésekről: Természetesen akkor is elesik az ember, amikor talán egy kicsit túlzásnak tűnik. Nem jól uraltam az eséseket. Gyakran buktattak és néha egy kicsit többet akartam belőle. Van két-három videó, ahol nem tűnök annyira szépnek, azt hiszem.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top