Bundesliga

Kovac: Le akarjuk nyűgőzni a szurkolóinkat; Szeretném kitölteni a szerződésemet



Niko Kovac a Frankfurt elleni bajnoki döntő előtti sajtótájékoztatója meglehetősen nyílt hangvételűre sikeredett.

A bajnoki esélyekről: Télen reméltük, hogy az utolsó játéknapon német bajnokok lehetünk. Most megvan az esélyünk rá és ki is akarjuk használni. Teljesen motiváltak vagyunk.

A személyi helyzetről: Manuel Neuer jó előrelépésen ment keresztül, a vádlija tartja magát. Jó úton halad a gyógyulás felé, de a hétvégén nem fog játszani. Javi elégedett volt, holnap ismét csapatedzésen vehet részt. Joshua mérsékelten edzett, de ő rendben van. James nem edzett, hétvégén sem lesz bevethető.

Az edzőkérdésről: Ezek olyan mellékes dolgok, amelyek nem érdekelnek. Két feladat áll előttünk, ezekre koncentrálunk. Német bajnokok lehetünk. A teljes koncentrációnk erre alapul most. Nem érdekel mit mesélnek.

A jövőjéről: Szerződésem van, amely még két évig érvényes. Szeretném kitölteni. Jó fejlődésen mentünk keresztül. A Düsseldorf elleni meccs után csak kétszer szenvedtünk vereséget.

Robben, Ribéry és Rafinha búcsújáról: Nem kell sok szót fecsérelnünk rájuk. Rengeteget tettek a klubért. Nem mondom el Önöknek ki lép pályára. Le akarjuk nyűgözni a szurkolóinkat. Ez egy döntő. Teljes mértékben azt feltételezzük, hogy a csapatunk érezni fogja az extra motivációt.

A BVB-ről: Legutóbb nem kérdezősködtem az eredményeik felől és ezúttal sem fogom ezt tenni. Abban a szituációban vagyunk, amelyben saját magunk dönthetünk a sorsunk felől. Nem érdekel mit csinál a Dortmund, nem szabad ránk befolyással lenniük.

A Frankfurt elleni meccsről: Teljes mértékben, 90 percen keresztül a győzelemre fogunk játszani, ezt egy a egyben elmondhatom Önöknek. Nem kalkulálhatunk. Feltételezem, hogy a Frankfurtnak is ez lesz a szándéka.

A szezon érdemjegyéről: Attól függ, ki hogyan értékeli. Bajnokok akarunk lenni. Ha önök jó jegyet akarnak adni nekem vagy a csapatnak, azt szívesen fogadom. Minden értékelést figyelembe kell venni. A címeket is. Átalakulás közepette vagyunk, de november óta törekszünk felfelé. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor azt hiszem jó úton járunk.

Robbéryről: A szó túl kevés lenne ahhoz, hogy kifejezzük a jelentőségüket, csak szuperlatívuszokban lehet róluk beszélni. Emberileg nagy karakterek. Amit ők ketten tettek ezért a klubért, az egyedülálló. Mindketten hiányozni fognak a klub számára. Kár, hogy mennek, szívesen dolgoztam volna velük 25 éves korukban is.

Az első Bayernes szezonja benyomásairól: Nagyon tanulságos volt. Sok dolgot tanultam és megértettem milyen nehéz embernek maradni. Az ember egy nagyon, nagyon nehéz faj. Ha egymással beszélünk, mindig kell lennie egy bizonyos szintnek, hogy ne ássunk alá a másiknak. Tanulnunk kell, hogy jobb világban éljünk. Volt egy eset, amelynél mindannyian azt mondtuk: Ez nem történhet meg többé. Két hétig tartott és mindent elfeledtünk.

Ismét a jövőjéről: Címet akarunk és kell nyernünk. De én teljesen független maradok ettől. Ha valamikor nem leszek már itt, ugyanúgy fogok élni, mint előtte. Nincs szükségem a nagy pénzekre, örömből csinálom mindezt. Lesz, ami lesz. De mindent meg fogok tenni azért, hogy eredményesek legyünk. Mindig küzdöttem és soha nem adtam fel.

Kovac: Le akarjuk nyűgőzni a szurkolóinkat; Szeretném kitölteni a szerződésemet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top