Bundesliga

Egyedülálló rekordok, érdekességek és statisztikák a Bayern 29. bajnoki címét illetően



Ribéry, Alaba, Kovac, Coman, Martínez, Lewandowski is beírta magát a történelemkönyvbe.

➡ A Bayern München a 29. bajnoki, egyben a 28. Bundesliga győzelmét ünnepli. Ez a sorozatbeli 7. bajnoki cím, amely abszolút rekord a német futballtörténelemben.

➡ Legutóbb 2000-ben, még a müncheni Olimpiai stadionban dőlt el a Bayern számára a bajnoki cím. Azóta 11 bajnokságot idegenben, egyet pedig a kanapéról nyert meg a Rekordbajnok.

➡ Franck Ribéry a 9. bajnoki címét szerezte a Bayernben, amellyel abszolút Bundesliga-csúcstartónak számít. Az örökranglistán megelőzte a 8 elsőséggel rendelkező Kahnt, Lahmot, Schollt, Schweinsteigert is. Az idei győzelemmel csatlakozott hozzájuk Robben, Müller és Alaba is.

➡ 26 évesen senki nem szerzett annyi bajnoki címet, mint David Alaba. Kingsley Coman 22 éves kora létére már a negyedszerre emelhette fel a Salátástálat. Korábban kétszer a PSG-vel, egyszer a Juvéval is bajnok lett, az idei a sorozatbeli hetedik bajnoki címét ünnepelhette. Az európai topligákban ez egyedülálló.

➡ Robert Lewandowski 22 góllal zárta a bajnokságot és ezzel negyedszerre is gólkirálynak mondhatja el magát. Az idei szezonban átlépte a 200 gólos határt, amellyel a Bundesliga történelmének ötödik legeredményesebb, az idegenlégiósok közül pedig a legeredményesebb játékos lett.

➡ Joshua Kimmich a 2018/2019-es Bundesliga idény teljes egészét a pályán töltötte, egyetlen percet sem hiányzott. A Bajnokok Ligájában eltiltás miatt csak a Liverpool ellen nem léphetett pályára, illetve csak a Rödinghausen elleni kupameccset nem játszotta végig. 46 tétmeccsen 17 gólpassz és 2 gól áll a neve mellett.




➡ Arjen Robben a pályafutása 12. bajnoki címét szerezte meg, amellyel az abszolút holland rekordot építette ki. Javi Martínez is egyedülálló statisztikát mutathat fel: 2013-,as érkezése óta minden évben, sorozatban hétszer nyerte meg a Bundesligát.

➡ A 2018/2019-es szezonban a Bayern Münchené volt a legidősebb Bundesliga csapat. A bevetett játékosok átlagéletkora 27,7 évet mutat.

➡ Franz Beckenbauer után Niko Kovac az egyetlen, aki játékosként és edzőként is bajnok lett a Bayernnel, a duplázás egyedülálló mutatványt jelentene a klubtörténelemben. A horvát mester 2003-ban játékosként már duplázott a müncheniekkel. A 2001-es BL-győzelemről lemaradt, viszont még abban az évben megnyerte a Világkupát a bajorokkal. Tavalyi frankfurti kupagyőzelme után tehát az első bajnoki címét is megszerezte edzőként.

➡ Niko Kovacon kívül korábban csak hatan mondhatják el, hogy játékosként és edzőként is megnyerték a Bundesligát: Helmut Benthaus, Jupp Heynckes, Franz Beckenbauer, Matthias Sammer, Thomas Schaaf és Felix Magath.

➡ Az idei szezonban 18 (!) Bayern játékos talált be a Bundesligában: Lewandowski (22), Gnabry (10), Goretzka (8), James (7), Müller, Ribéry, Coman (6-6), Robben (4), Alaba, Martínez (3-3), Kimmich, Süle, Thiago (2-2), valamint Sanches, Rafinha, Hummels, Davies és Tolisso (1-1 alkalommal).

➡ A Bayern jelenlegi csapatának bajnokai: Franck Ribéry (9 dt. Meistertitel), Arjen Robben (8), Thomas Müller (8), David Alaba (8), Manuel Neuer (7), Javi Martínez (7), Robert Lewandowski (7), Rafinha (7), Jérôme Boateng (7), Mats Hummels (6), Thiago (6), Sven Ulreich (4), Kingsley Coman (4), Joshua Kimmich (4), Niklas Süle (2), James Rodríguez (2), Corentin Tolisso (2), Renato Sanches (2), Christian Früchtl (2), Leon Goretzka (1), Serge Gnabry (1), Alphonso Davies (1), Ron-Thorben Hoffmann (1)

Egyedülálló rekordok, érdekességek és statisztikák a Bayern 29. bajnoki címét illetően
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top