Egyéb

Megszakadtak a tárgyalások a BMW-vel, 1 milliárd eurót fizethet az Audi

A Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósítása szerint meghiúsult az együttműködés az FC Bayern és a BMW között. Ezt a BMW egyik szóvívője meg is erősítette a FAZ vasárnapi számában. „Megszakadtak a tárgyalások az FC Bayernnel így nem leszünk a csapat szponzora. Az FC Bayern hírzárlatot rendelt el a meghúsult üzlet okairól.”

Az újdonsült német bajnok is megerősítette a hírt szombat este. A döntés okai egyenlőre tisztázatlanok, BMW közeli források a bizalom hiányát nevezték meg a tárgyalások befejezésének okaként.

A döntés azért is meglepő, mert a felek korábban szándéknyilatkozatot írtak alá. Uli Hoeness márciusban jelentette be, hogy a bajorok megállapodtak a müncheni autógyárral a labdarúgó és a kosárlabda csapat szponzorációjáról. A terv szerint a BMW váltotta volna az Audit a Bayern partnereként, a kérdés csak az volt mikor következik ez be. Az aktuális megállapodás az Audival 2025-ig van érvényben. A BMW szeretett volna korábban beszállni a csapatba, erre az Audi vezetője Bram Schot azzal kontrázott hogy mindenképp kitöltik szerződésüket a klubbal és előkészítenek egy előnyösebb megállapodást a Bayern megtartása érdekében.

A jelek szerint sikerrel jártak és a Bayern játékosai továbbra is Audikkal fognak közlekedni. Információk szerint az Audi évi 60 millió eurót kínál, és szeretné az együttműködést 12 évvel meghosszabbítani. Ez az összeg a szerződés teljes időtartamát tekintve a további juttatásokkal eléri az 1 milliárd Eurót. Ez egy olyan összeg, amely a BMW szemszögéből üzletileg nem kivitelezhető.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top