Vezetőség és stáb

Hasan: Gratulálni kell a BVB-nek, óriási harc elé állítottak minket

A bajnoki címet követően Hasan Salihamidzic köszönetet mondott a Bayern legnagyobb konkurensének, a Borussia Dortmundnak. A sportigazgató még a Schulz – Brandt – Hazard hármas leigazolása előtt dicsőítette a BVB-t.

„Örülünk, hogy ilyen ellenfelünk van. Remélem, hogy jövőre is így folytatják, mert a Bundesligának és a németországi szurkolóknak szükségük van erre. Nagyszerű volt, hogy volt egy ilyen izgalmas bajnokságunk is.”

Az ellenfél dícsérete mellett természetesen nem felejtette el a sajátjait is méltatni a sportigazgató:

„Gratulálni kell a dortmundiaknak. Óriási szezont játszottak és óriási harc elé állítottak minket. Viszont egy kicsit jobbak voltunk és kilenc pontos hátrányt hoztunk fel. Nem volt egyszerű, mert sokan leírtak bennünket, viszont soha nem adtuk fel és összetartottunk.”




A Bayern a legutóbbi 14 bajnokiján veretlen maradt, a Düsseldorf ellen 3-3 után pedig 18 győzelem, három döntetlen és egy vereség volt a müncheniek mérlege. A BVB 21 ponttal többet szerzett, mint az elmúlt szezonban és a 76 megszerzett ponttal a harmadik legjobb Bundesliga idényüket futották. Emellett az övék volt a legerősebb csapat hazai pályán, illetve a ligatörténelemben is ők lőttek elsőként legalább két gólt meccsenként otthoni környezetben.

„A dortmundi srácok teljesen korrekten viselkedtek. Nem egymásról kell beszélnünk, hanem mindenkinek meg kell próbálnia jobb teljesítményt nyújtani és felülmúlni a másikat. Ezért nagy tiszteletet kell kinyilvánítani a Dortmund és a vezetőik előtt, idén nagyszerű munkát végeztek.”

Tény, a Borussia Dortmund remekül erősített és a következő években is ők lesznek a Bayern legfőbb kihívói.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top