Vezetőség és stáb

Kalle: Kovac jövője nem a kupadöntőtől függ



Rummenigge a BILD 100 Sport műsorban adott – nem átigazolásokkal kapcsolatos – nyilatkozatait olvashatjátok.

Arról, hogy miért nem állt ki Kovac mellett a BVB meccs után: Nincs kedvem a populizmushoz. A Dortmund elleni 5-0 után ez egyszerű lett volna. Viszont tudom, hogyan vannak beállítva a focisták. Az 5-0 után hihetetlen eufória és elégedettség uralkodott az öltözőben. Rafinha feltekerte a zenét, mindent körbetáncolt. Tudtam: Nem lehetünk elégedettek, gázt kell adnunk a bajnoki címért, különben egész Németország rajtunk fog röhögni. A csapat különösen tavasszal teljesített elsőosztályúan, ez nem kérdés – különben nem lennénk bajnokok.

Arról, hogy a kupadöntőn múlik-e Kovac jövője: Nincs problémám Kovaccsal, a kapcsolatunk komplikátlan. 2021-ig szól a szerződése, ezt senki, sem én, sem Uli és Brazzo sem vonja kétségbe. Őrültség lenne, ha egy mérkőzés miatt tennénk függővé egy pozíció sorsát, legyen szó játékosról vagy edzőről. Ez teljesen felelőtlen lenne. A Düsseldorf elleni meccs után azt mondtuk, hogy megcsináljuk és beállunk Niko Kovac mögé. Majd azt mondtuk: A szezon után összeülönk és mindent elemezve meglátjuk, hogyan tovább. Ehhez tartjuk magunkat.

Oliver Kahnról, aki január 1-jétől csatlakozik a klubhoz: Az én szerződésem 2021 végéig szól, teszünk egy átmenetet. Mivel egyáltalán nincs tapasztalata ebben a munkakörben, ezért be kell építeni őt. Oliver jó fejlődésen ment keresztül, ráadásul most sokkal nyugodtabb, mint kapusként. Meggyőződésem, hogy beválik.

Uli Hoenesszről: A kapcsolatunkban az a gyümölcsöző, hogy néha különböző véleményen vagyunk és nem veregetjük egymás vállát folyamatosan. Ha különböző véleménnyel lennék az edzővel kapcsolatban, akkor már nem ő lenne az edzőnk.

Az Audival való szerződéshosszabbításról és a BMW-vel való meghiúsult üzletről: Nem szeretném a számokat kommentálni, hogy helyesek-e vagy sem. Szerencsére a legjobb ötbe tartozunk Európában. Ha az ember ott is akar maradni, szüksége van a bevételekre, mindne évben gázt kell adni.

A Dortmundról: A Dortmund nagyon jól csinálja. Az idei év színtiszta érzelem volt. Érdekünkben áll, hogy az olyan klubok mint a Dormtund és a Leipzig megvessék a lábukat elől.

Kalle: Kovac jövője nem a kupadöntőtől függ
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top