Német Kupa

Kovac: „A lehető legjobb csapat fog kezdeni a kupadöntőben, Neuer is játszani fog”



Niko Kovac

A kupadöntő előtti érzéseiről: Az első fordulókban voltak nehézségeink, de feljavultunk. Örülünk, hogy egy ilyen nagyon-nagyon jó ellenféllel mérkőzünk, akik nem csak a kupában szerepeltek jól. A Leipzig a legnehezebb ellenfél, akit kaphattunk volna.

A lehetséges felállásról és a három búcsúzó szerepéről: Igaz, hogy holnap lesz a három topjátékos utolsó tétmeccse itt. De holnap egy nagyon nehéz feladat vár ránk. Emberileg nagyon nehéz döntés. De vannak olyan játékosok, akik tavasszal szuperek voltak. Az embernek korrektnek is kell lennie és azoknak kell bizalmat szavaznia, akik megérdemlik. Csak 11 játékost tudok kiállítani a pályára és a lehető legjobb csapat fog kezdeni. Hogy ki áll be csereként, azt a mérkőzés alakulása határozza majd meg.

Az esélyekről: A legutóbbi két döntőm a Frankfurttal bizonyította, hogy nincsenek favoritok. Ezért nem is vághatunk neki úgy a meccsnek, hogy azt mondjuk: Ez egy egyszerű meccs lesz. Mindenki, aki a döntőben szerepel, győzni akar. Nyílt és nehéz meccs vár ránk.

Neuerről: Megelőlegezhetem: Manuel fog holnap játszani, méghozzá azért, mert ő a kapitányunk és az idei szezonban jó mérkőzéseket abszolvált. Ő a csapatunk alappillére.

Renato Sanchesről: Leon Goretzka sajnos kidőlt, de nem várok minőségromlást. Van elég magasszinten lévő alternatívánk. Hogy kit nevezek a csapatba, azt még szeretném nyitva hagyni, illetve nem elárulni Ralfnak.

Az edzőkérdésről: Ennek a témának nem itt van a helye. Beszéljünk a futballról, a holnapi meccs a fontos. Erre akarom a teljes energiámat fordítani. Minden további másodlagos.

A lipcsei konkurenciáról: Véleményem szerint a Bayern, a Dortmund és a Leipzig az a három klub, amely a közeli jövőben a címekért harcolhat. A Leipzig bizonyította, hogy egy jól szervezett klub.

A szezonról: Egy ilyen szezon meglehetősen hosszú, az elvárásoktól függően intenzívebb is. Ha az ember végül elérte a célját, könnyebbnek és jobban érzi magát, akkor veszít a feszültségből. Két napot használtunk fel arra, hogy kikapcsolódjunk egy kicsit a családdal. Csütörtöktől viszont már a kupadöntőre fókuszáltunk.

Manuel Neuer

A meccs jelentőségéről: Egy döntő mindig különleges mérkőzés, főleg a kupadöntő Berlinben. Sajnos tavaly nem lehettem itt. FC Bayernként természetesen midenképp pozitívan akarjuk lezárni a szezont és be akarjuk biztosítani a duplázást.

A meccsről: Nagyon érzelmes találkozó lesz. Bele tudom képzelni magam Leon Goretzka helyzetébe, aki nem játszhat holnap. Egész héten kapusedzésen vettem részt és jól érzem magam.




Ralf Rangnick

A döntőbe vezető útról: Kivétel nélkül nehéz ellenfeleink voltak. Három elsőosztályú csapat és a HSV. A srácok érdemeit fejezi ki, hogy bejutottunk a döntőbe, joggal vagyunk itt. Most a lehető legnehezebb ellenféllel mérkőzünk, akit csak kaphattunk.

Az RB-vel való céljairól: A célunk az, hogy a Bayernnel és a Dortmunddal való távolságot lerövidítsük. Szívesen térnénk vissza ide jövőre és játszanánk újra a Bayern ellen.

Robbéryről: Feltételezzük, hogy Robben és Ribéry egyelőre nem fognak játszani. De a mi játékstílusunkkal játszva ennek nincs jelentősége. A Bayernnek rengeteg kvalitása van a padon, de nekünk is. Ha Robben és Ribéry valamikor beállnak, ugyanolyan erős teljesítményt kell nyújtanunk, mint előtte.

Wernerről: A formája felfelé ível. A helyzetét viszont nem lehet Robbenével és Ribéryével összehasonlítani, mert nem jár le a szerződése. Ha győzni akarunk, szükségünk van a topformájára.

A meccsről: Nem hiszem, hogy a két héttel ezelőtti meccs hatással van a döntőre. Holnap labdával és labda nélkül is a legjobb teljesítményünket kell nyújtani. A kulcs az lesz, hogy a lehető legkevesebb teret és időt adjuk a Bayernnek a kombinálásra. Ha győzni akarunk, legalább egy, de talán két-három gólt is kell szereznünk.

Willi Orban

A meccs jelentőségéről: Mindannyiunk számára ez az első alkalom itt Berlinben. Az elővárakozás óriási. Ha holnap kezdődik, csak a pályán töltött 90 vagy 120 perc az, ami számít.

A meccsről: Sok bátorságra van szükségünk, egységesnek és gyorsnak kell lennünk. Kiegyenlített mérkőzés vár ránk, apróságok fogják eldönteni a mérkőzést. A saját javunkra kell megragadni a pillanatot.

Kovac: „A lehető legjobb csapat fog kezdeni a kupadöntőben, Neuer is játszani fog”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top