Akadémia

Bayern II: Óriási fordulat, sikeres feljutás a harmadosztályba!



A Bayern Amatőrcsapata nyolc sikertelen próbálkozás után idén végre feljutott a harmadosztályba – de még hogy! A Wolfsburg II otthonában elszenvedett 3-1-es vereség után 4-1-re győzött a müncheni Grünwalder stadionban Holger Seitz csapata. De még hogy!

Nem sokkal a marienplatzi duplázós party után 7283 néző, köztük Uli, Rummenigge, Dreesen, Brazzo és pár profijátékos előtt léptek pályára az ifik, hogy kiharcolják a régóta áhított feljutást az örömmámorban lévő és nagyszerű hangulatot teremtő szurkolóik előtt.

Nagyon rosszul kezdődött a Bayern számára a meccs, a nyolcadik percben az odavágón duplázó Hanslik góljával szerezte meg a vezetést a Wolfsburg, ezzel pedig már 4-1-es hátrányban volt a Bayern. A gól előtt Lukas Mai hibázott kapitálisat. A bajorok nem adták fel és a 33. percben a télen igazolt Jannik Rochelt góljával meglett az egyenlítés, majd négy perccel a félidő vége előtt Lukas Mai fejese révén sikerült megfordítani is a mérkőzés állását.

Térfélcsere után a Bayern tehát már csak egygólos hátrányban volt, egy 49. percben szerzett Wriedt gól után viszont már kiegyenlített volt az összesítés. A lélektani fölény természetesen a Bayernnél érvényesült, ami végül egy újabb, a sorsdöntő gólhoz vezetett: A 63. percben ismét Wriedt kotorta be a labdát, amely által óriási extázisba került mindenki a stadionban. A vendégeknek elég lett volna egy gól a továbbjutáshoz, az utolsó pár percben majdnem össze is jött nekik – egy pár méterről érkező üreskapus próbálkozás szerencsére csak a kapufán csattant, így a Bayern végül óriási küzdőszellemet tanúsítva győzte le a wolfsburgiakat és jutott fel a harmadik ligába.




FC Bayern II 4-1 (2-1) VfL Wolfsburg II

🔴 Hoffmann – Yilmaz, Awoudja (73. Senkbeil), Mai, Köhn – Feldhahn, Will – Jeong (90. Zirkzee), Rochelt, Davies – Wriedt (81. Nollenberger)

⚽ 0:1 Hanslik (8.), 1:1 Rochelt (33.), 2:1 Mai (41.), 3:1/4:1 Wriedt (49./64.)

REAKCIÓK

Rummenigge: Az egész FC Bayern nevében gratulálok a csapatnak, illetve Holger Seitznak és a stábjának. Nagyon örülönk, hogy nyolc év után ismét visszatérünk a harmadosztályba. Nagy harc volt a mai, a csapat nagyszerű morált tanúsított.

Hoeness: Szívből gratulálok a csapatnak! Hihetetlenül fontos számunkra, hogy a második csapatunk újra a harmadosztályban játszhat, mert a profikhoz való ugródeszka már nem olyan nagy. A srácok fejlődését tekintve ez egy fontos lépés!

Jochen Sauer, a Campus vezetője: Óriási gratuláció a csapatnak! Amit a srácok ma nyújtottak, az odavágó és a korai hátrány tudatában, az egyszerűen őrületes volt. Ez is a csapat hihetetlen mentalitását tükrözi. Megérdemelték.

Holger Seitz, a Bayern II edzője: Ez egy nagyon jó érzés. Hihetetlenül örülök a játékosaimnak, mert tényleg mindent beleadtak. A szerdai gyengébb meccs miatt nagyon nehézkes volt a kiindulóhelyzetünk. Ahogyan az egyéni hibát követő korai hátrány ellenére is kezelték ezt a szituációt, az hihetetlen volt. Ez a visszatérés megerősíti, hogy nem csak jó focisták, hanem szuper a hozzáállásuk is. A srácok csodálatos fejlődésen mentek keresztül.

Otschi Wriedt, az utolsó két gól szerzője: Leírhatatlan érzés. Az odavágó és a mai 0-1 után senki nem számolgatott. De soha nem adtuk fel és megérdemelten jutottunk fel. Sok dolgot átéltünk, gondolok itt például a Premier League International Cup-ra, vagy pár meccsre a Regionalligából. Ez jellemezte az egész szezonunkat és ez értünk szől. Mindenki hisz a csapatban és megy a másikért padlógázzal. Ismét megmutattuk, hogy csapatként tudjuk kezelni a visszaeséseket. Most pedig ünneplünk!

Bayern II: Óriási fordulat, sikeres feljutás a harmadosztályba!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top