Akadémia

Fontos változások az utánpótlásban – Seitz és Klose is előléptetésben részesülHasan Salihamidzic a müncheni TZ-nek árulta el milyen változások lépnek érvénybe az utánpótlásrészlegen.

 

Eredményes időszakot zárt a Bayern utánpótlása idén. A Klose irányította U17 délnémet bajnok lett és június elején a Bundesliga címet veszi célba. Az U19 sajnos csak a negyedik helyen zárt, azonban az U23-masok, azaz a Bayern II egy bravúros teljesítménnyel nyolc év után jutott vissza a német harmadosztályba.

„Az amatőrcsapatunk feljutása után megváltoztatunk pár dolgot az utánpótlásrészlegen, hogy a szerkezetünket és a fiatal játékosainkat még jobban támogassuk,  kiképezzük. A tehetségfejlesztés egy olyan folyamat, amelyet folyamatosan kormányoznunk kell.”

Jochen Sauer és Hermann Gerland mellett a jövőben Holger Seitz is tevékeny részese lesz a Bayern-utánpótlás vezetésének. A Bayern II-t a harmadosztályba segítő Seitz feladatairól is beszélt Brazzo:
„Holgernek elsősorban Hermann Gerlandot kell támogatnia és ki kell vennie a részét az általános vezetői szerepből, ami a komplex tehetségkutatást illeti. Másrészről két új tevékenyési területet kell kifejlesztenie és vezetnie az utánpótlásközpontban.”

Holger Seitz lesz az edzők edzője, aki megfigyeli a Bayern tréningjeit és az edzőkollégával közösen fogja elemezni azokat.

„A mi edzőinknek is meg kell adni a továbbfejlődési lehetőséget, ezért nagyobb feladatot kell vállalniuk. Fel kell készítenünk és támogatnunk kell őket. A közös célunknak kell lennie, hogy az edzés minőségét, ezáltal a játékosok kvalitásait is megnöveljük.”

Holger Seitz megüresedett pozícióját az U19 eddigi edzője, Sebastian Hoeness fogja átvenni a harmadosztályba feljutott U23 élén, míg az U19-esek irányítására az U17-tel délnyugati bajnokká vált Miroslav Klosét jelölné ki Salihamidzic.

„Miro Klosénak felajánlottuk, hogy átvegye a nagyon fontos U19-et. Még várunk a válaszra.”

További változásként az U17-et az U16-os edző Danny Schwarz veszi át, az ő helyére Alexander Moj kerül az U14-től.

Holger Seitz másik új feladata a lehető legjobb edzésmódszerek összállítása lesz:

„Elitgyakorlatokat fogunk kialakítani, amelyben minden olyan játékos részt vesz, aki véleményünk szerint rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek által profivá válhat. Ezek a játékosok egy különleges edzésprogramban részesülnek, amiről Holger fog gondoskodni. Amire szüksége van az akadémiánknak, az a stabilitás és folytonosság, ezért a koncentrációnk a játékosok egyéni fejlődésére összpontosul.”

„Az FC Bayern akadémiával jó úton járunk, de természetesen évről évre javulnunk, változtatnunk és fejlődnünk kell.”

– zárta szavait a Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic.

Fontos változások az utánpótlásban – Seitz és Klose is előléptetésben részesül
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top