Interjúk és nyilatkozatok

Davies: Ha munka van, akkor munka van

Mozgalmas napok állnak Alphonso Davies, a Bayern 18 éves kanadai tehetsége mögött: bajnoki címet ünnepelt, német kupaelsőségnek örülhetett, illetve nyolc nap alatt négy mérkőzésen vett részt: játszott az amatőrök két Wolfsburg II elleni feljutómeccsein, illetve pályára lépett Kaiserslauternben és Lindauban, a Bayern utolsó barátságos találkozóján is.

Phonzie fél év alatt nagyon jól beilleszkedett a csapatba és sok barátra is szert tett. Közöttük van David Alaba is, aki egy nagyon jó tanáccsal látta el a kiváló fizikai adottságokkal rendelkező Alphonsot – mesélte a kanadai egy instagram videóban:

„Amikor David Alabával szaunáztam, adott egy fontos tanácsot nekem. Ő tényleg a barátom. Azt mondta nekem: Ha partytime van, akkor éld az életed és szórakozz. Ha mászkálni van kedved, tedd azt. De ha szezon van, állj be edzeni, húzd fel jól a kesztyűt és adj bele mindent a pályán.”



Davies sportoló létére nem látja értelmét a szezon közbeni alkoholfogyasztásnak, inkább teljes koncentrációval az áttörésre fókuszál.

„Ezért sincs izmos autóm. Talán egyszer veszek egy Ferrarit, de csak ha visszatérek Kanadába. Münchenben van egy Audi Q2-esem, ez elvisz engem A-ből B-be. Ez az ami számít, ha el akarod végezni a munkádat. Ami a szezonban azt jelenti: Ha munka van, akkor munka van.”

Alphonso hat meccsen szállt be csereként és összesen 74 percet játszott, az első bajnoki gólját is megszerezte. Robbéry távozásával a következő szezonban ennél több lehetőséget kaphat. A vezetőség tagjai is csak pozitív szavakkal tudták őt illetni:

Brazzo: „Phonzie egy gépezet! Nagyon büszke vagyok rá. Pontosan ilyen srácokra van szükségünk, akik feláldozzák magukat a kliubért.

Hoeness: „Alphonso egy nagyon klassz srác, hihetetlenül tetszik. Biztos vagyok benne, hogy valamikor állandó játékosa lesz az első csapatnak.”

Davies: „Ha Uli Hoeness ilyet mond valakiről, az nagyon jó érzés. Jó fél évem volt! Az öt amatőröknél lejátszott meccsen lehetőséget kaptam a játékra. A maximumot értem el: két cím és a feljutás. Boldog vagyok, hogy mindenhol segíthettem.

A rájátszás során olyan harcot és szenvedélyt mutattunk be, amelyek megtestesítik az FC Bayernt.”

Davies pár nappal ezelőtt az első interjúját is leadta németül, következő nagy célja a június 18-tól július 7-ig tartó Concacaf Gold kupában való jó részvétel. Kanada Mexikóval, Kubával és a Martinique-sziget válogatottjával került egy csoportba.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top