Vezetőség és stáb

Rummenigge: Nem akartam fájdalmat okozni Kovacnak; A korábbi játékstílus lesz az elvárás



Karl-Heinz Rummenigge a Spiegelnek adott interjújában elmondta, miért nem állt ki nyilvánosan Niko Kovac mellett a Dortmund elleni 5-0-át követően, de beszélt a játékstílust illető elvárásokról, a szezonról, Kloppról is.

Szóval, vajon miért nem állt ki mellette a fölényes győzelem és az eredményes tavaszi Bundesliga szereplés közben?

Nem akartam fájdalmat okozni neki. Csak a közös célunkra akartam koncentrálni. A meccs után nagyon tudatosan sarkítottam a médiában és megpróbáltam a nyilatkozataim által létrehozni egy egyensúlyt. Az edzőnek és a játékosoknak is meg kellett érteniük, hogy még egyáltalán nem nyertünk semmit. (…) Hihetetlen mértékű támogatást nyújtottunk az edzőnek, például novemberben a Düsseldorf elleni 3-3 után. Nagyon világosak voltunk a játékosokkal, közösen válotoztattak a dolgokon és visszatértek az ösvényre.

A 63 éves Kalle szerint az FC Bayern rendszere a sikerekben gyökeredzik és ez lehet a Kovac-éra alapja is:

Mi számít egy érának? Van Gaal, Heynckes és Pep sem voltak itt három évnél tovább. Nikonak 2021-ig van szerződése és remélem, hogy sikeres évei lesznek itt. Az elvárás mindenekelőtt az, hogy az FC Bayern rendszere a sikereken alapszik. A siker, része a klubunk DNS-ének. Ezt a sikerkényszert saját magunkra ruháztuk fel és az FC Bayernnél mindenkinek helyt kell állnia. Ezt Niko Kovac is tudja, ugyanis megfordult itt játékosként is.

Rummenigge nyilatkozott a szezonról és egy remek érvet is felsorakoztatott Kovac maradása kapcsán:



Nagyon elégedett vagyok a szezon kimenetelével. Nem ismerek olyan klubot, amely duplázás után menesztette volna az edzőjét.

Ráadásul komoly elvárások elé állította a horvátot, aki ha eddig még nem tette meg, most alaposan felkötheti a bőrgatyát.

Louis van Gaal, Jupp Heynckes és Pep Guardiola irányításával látványosabb focit játszottunk, volt köze a Tiki Takához. Ez a játékstílus lesz a klub elvárása a jövőben. (…) Emlékezzenek csak vissza Jupp Heynckesre vagy Pep Guardiolára. Néha 15 percen keresztül néztem az irodámból Guardiola edzését és gyakran gondoltam arra, hogy ez a tökéletes futballra való törekvés. Guardiola rengeteg klassz újdonságot és hihetetlen okosságot hozott ide magával. 

A Bundesliga idei kiélezett csatája jobban tetszett neki, mint a túl korai elsőségek:

Hat év dominancia után idén először volt izgalmas a bajnoki címért folytatott verseny. Még mindig emlékszem 2014-re, téli kabát volt rajtam Berlinben és már a bajnokságot ünnepeltük, ami unalmas.

Megkérdezték őt Jürgen Kloppról és arról is, hogy 2008-ban alkalmas lett volna-e a Bayern irányítására:

Jürgen Klopp egy topedző. Ha az irányítása alatti dortmundi játékot összehasonlítom a Liverpool mostani fellépésével, akkor nagyon, nagyon pozitív fejlődést látok. (…) Amikor a Mainzot edzette, nagyon a karrierje elején járt. Nem tudom, hogy egy Bayern Münchenhez hasonló klubnál is ilyen folyamatosságot ért volna el, mint amit Dortmundban és most Liverpoolban is végrehajt. Ráadásul az elmúlt 10 évünk egyébként is fantasztikusra sikerült.

Ha Kovac eddig még nem tette volna meg, most alaposan felkötheti a gatyáját, a nyári szünetben fazont kell szabnia a Bayern játékának. A vélhetően sok pénzből átépülő münchenieknek nem csak eredményesen, hanem látványosan is kell játszania, ha meg akar felelni a klub új követelményének.

Rummenigge: Nem akartam fájdalmat okozni Kovacnak; A korábbi játékstílus lesz az elvárás
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top