Interjúk és nyilatkozatok

Davies: Rengeteget tanulhatnék Leroytól – a klub lát valamit bennünk

Alphonso Davies télen nagy reményekkel érkezett a Bayernbe – Ribéry és Robben távozásával, illetve egy játékos érkezésével egy fokkal előrébb léphet a ranglétrán. Ez az egy játékos a vezetőség elképzelése szerint Leroy Sané lesz. A 18 éves kanadai higgadtan kezeli a 23 éves támadó esetleges leigazolását.

„A vezetők látnak valamit Leroyban, látnak valamit bennem. Ezért vettek meg és talán ezért veszik meg őt is. Fejlődni akarok itt. Ha Leroy hozzánk jön, rengeteget tanulhatok tőle. Ő egy topcsatár a klubjában és a válogatottban is.”

Sané, Gnabry, Coman, Davies? Vajon így fog összeállni a Bayern új szélsőkvartettje?

„Jó nálunk a fiatal generáció! KC, azaz Kingsley Coman – és Serge, mi mind fiatalok vagyunk, ki vagyunk éhezve a játékra és biztos vagyok benne, hogy mindannyiunk megkapja a lehetőséget itt a kivirágzásra és a csillogásra.”
Davies a lehetőségekhez képest nem sok játékidőt kapott a proficsapatban – a Bayern II-nek azonban segített a feljutásban.

„Egyáltalán nincs rajtam nyomás a klubnál. Azt akarják, hogy fel legyek építve, hogy megkapjam a játékidőmet, hogy szokjam a ligát. Nehéz Kanadából fiatalként eljönni ide és a világ egyik legjobb csapatában játszani. Valóban időt biztosítanak nekem, és a tervük eddig nagyon jó volt.”

Alphonso Davies elmondhatja magáról, hogy fél évet játszott együtt a legendás Robbéry párossal. A kanadai 12 éves volt, amikor a távozó játékosok összehozták a BL-győzelmet érő találatot.

„Egyáltalán nem tudok többet mondani róluk annál, amit erről a két nagy játékosról még nem mondtak volna el. Egyszerűen hihetetlenek. Szuper játékosok, még ebben a korban is. Ha az ember látta, hogyan ment el Franck két frankfurti között és talált be, azt csak ő tudja így megcsinálni. Ha az ember látja, ahogy Arjen Robben állva hagyja az ellenfelet, az szintén csak rá jellemző. Klasszis játékosok!”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top