Egyéb

Tiszteletét nyilvánította ki Watzke a Bayern vezetőségének



Amikor Mats Hummels megkereste a BVB-t, a Borussia azonnal komolyra fordította a szót, a Bayern pedig partner volt benne – a vezetők közötti jó kapcsolat miatt jöhetett létre az év németországi átigazolása. A Ruhrnachrichten írója, Jürgen Koers kapta mikrofonvégre Hans-Joachim Watzkét.

Hummels három évvel ezelőtt az alábbi szavakkal hagyta el Dortmundot: „Heteken keresztül minden este, fél órával a lefekvés előtt  nagyon közelről jártam körül a témát.” Matsot a hazája München, és a sportszakmai sikerek csábították, de természetesen fájt neki a távozás. Watzke klubvezető szerint a Borussia „mindig a szíve klubja” volt az egykori kapitánynak, akivel soha nem szakította meg igazán a kapcsolatot. A BVB vezetősége egyetértett abban, ha Hummels vissza akar térni és a Bayern elengedi őt, akkor visszahódítják őt Dortmundba.



Hummels korán jelezte a szándékát, hogy el akarja hagyni a Rekordbajnokot, a BVB pedig felkészült a megszerzésére. Az ügylet gyors és zökkenőmentes lezárása is a klubvezetők közötti jó kapcsolatot bizonyítja. A Bayernnek természetesen nem lett volna jogában elengedni Matsot a közvetlen riválishoz, de ezúttal (nem úgy, mint a dolgokat másképp intéző Lewa esetében…) engedett a klub és nem marasztalta távozni kívánó játékosát.

„Nagyon komoly és bizalmas” tárgyalásokat folytattak a felek a Kicker által a legjobb német belsővédőnek választott játékos ügyében, „nagy tisztelet” ezért a Bayernnek, dicsőítette Watzke a müncheni vezetőket. Hummels három évvel ezelőtt 35 millióért került Bajorországba, most az RN szerint 30+8-ért igazolt vissza a BVB-be. A mai árak mellett ez a Dortmund számára is kedvező egy még remek korban lévő topjátékosért.

„Már most várjuk az új szezont. Azzal a feltétellel megyünk neki a szezonnak, hogy kifogások nélkül a német bajnokságért akarunk játszani.”

Tiszteletét nyilvánította ki Watzke a Bayern vezetőségének
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top