Egyéb

Lizarazu: Pavardnak fejlődnie kell, Lucas készen áll a Bayernre



Bixente Lizarazu, a Bayern egykori játékosa a Kickernek dícsérte Lucas Hernandezt, Benjamin Pavarddal kapcsolatban viszont vannak fenntartásai. Emellett kritizálta a Bayern politikáját is.

Lucas és Pavard is tudnak szélső és belsővédőként is játszani, viszont én elsősorban szélsővédőként látom őket – Mats Hummels eladását sem tudom megérteni. Még ha Niklas Süle sok potenciállal is rendelkezik, nem vágnék bele csak vele, illetve Pavarddal és Hernandezzel a szezonnak. Az újoncoknak öt-hat hónapra van szükségük a beilleszkedésre. Túl sok a kérdőjel itt.

Az egykori VB, EB és BL-győztes balbekk főleg a stuttgarti Pavard teljesítményében kételkedik:

Pavardnak természetesen fejlődnie kell, hogy a Bayernnél játszhasson. Sokat kell tennie érte. A 2018-as Világbajnokság óta nem fejlődött, a francia válogatottban is kevésbé jó. Csak átlagos szinten teljesít. Pavardnak nem csak egy, hanem két lépést is kell tennie. A védelem jobboldalán egyértelműen fejlődnie kell, agresszívabbnak kell lennie és meg kell tanulnia a megfelelő viselkedést az egy az egy elleni szituációknál. Kimmich a világ legjobb jobboldali védője.



Pavard világbajnokként kezdte meg a szezont és a teljesítménye sem volt kiemelkedő – csapata, a Stuttgart pedig ki is esett az élvonalból. 35 millió eurós kivásárlási záradékának köszönhetően igazol Münchenbe. Szintén fix összegért jön a 80 milliós Lucas Hernandez is, akit azonban már csak dícsérni tudott az egykori klasszis:

Hernandez egy nagyon jó #3-mas tehát egy olyan szélsővédő, akinek védekezésben és támadásban is megvannak az erősségei. Ez a kombináció a mai balbekkeknél kivételes, a legtöbben csak az előrejátékban jók. Lucas játékstílusa egy kicsit olyan, mint amilyet én töltöttem be, rám emlékeztet. Sok potenciállal rendelkezik, a Bayern jól választott. Hernandez készen áll az FC Bayernre és az ott elvárt szintre, a Bajnokok Ligája-nívóra. A Bayernnek így már két kivételes balbekkje van, szinte már túl sok a jóból. Hernandez a szélen nagyon jó, de nem tudom, hogy középen képes-e nemzetközi topklasszis szinten teljesíteni.

Lizarazu: Pavardnak fejlődnie kell, Lucas készen áll a Bayernre
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top