Interjúk és nyilatkozatok

Robben befejezte karrierjét – „A szívem és az agyam is mást mondott.”



Befejezte pályafutását le cut inside man, a szélvész gyors holland támadó, Arjen Robben. A 35 esztendős labdarúgó a holland NOS-nak nyilatkozott a nehéz döntésről.

Robben 2009-ben csatlakozott a Bayern Münchenhez és hamar szoros kötelék alakult ki közte, a szurkolók és a klub között. A holland válogatottal előbb világbajnoki fináléba jutott, majd négy évvel később a 2014-es brazíliai tornán bronzot ünnepelhetett. A két vb között pedig a klubfoci csúcsára is felért, a bajorokkal triplázott 2013-ban.

„Nagyon sokat gondolkodtam erről az egészről az elmúlt hetekben. Mint mindenki tudja, utolsó Bayern-mezben lejátszott mérkőzésem után időre volt szükségem, hogy átgondoljam, hogyan is fog alakulni a jövőm. Úgy döntöttem, hogy játékosként befejezem az aktív pályafutásom.

Related image

Robben ünnepel a Dortmund ellen szerzett BL-döntős találata után. – Forrás: Bayern München

„Kétségkívül ez volt a legeslegnehezebb döntésem karrierem során. Ez egy olyan belső harc volt bennem, amely során a szívem és az agyam akarata ütközött.”

A klasszis 99 bajnoki góljával a legeredményesebb hollandként fejezte be Bundesliga- és egész pályafutását. A Bayern Münchennel nyolcszor lett bajnok, ötször pedig kupagyőztes. Életre szóló barátságot kötött Franck Ribéyrvel, akivel félelmetes duót alkottak legszebb éveikben. Kettejük Bayernhez köthető pályafutásáról korábban cikket is közöltünk, ezt itt tudjátok elolvasni.

„Sajnos az idő előrehaladtával az emberben harcol a labdarúgás szeretete és az, hogy meghódíthatod az egész világot azzal, hogy már nem vagy egy fürge 16 éves kamasz, aki még azt sem tudja, hogy mit is jelent egy sérülés. Jelenleg egészséges vagyok és rengeteg sportot követek és imádok. Szeretném ezt megtartani a jövőben is. Visszavonulok, ez pedig teljesen rendben van.”

Image result for arjen robben jump

Robben egyik utolsó holland válogatott-meccsén. – Forrás: NOS

DANKE ARJEN!

Robben befejezte karrierjét – „A szívem és az agyam is mást mondott.”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top