Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: A piac egészségtelen méreteket öltött; Ápoljuk a kultúránkat

Karl-Heinz Rummenigge a Bayern magazinnak adott nyilatkozatában az átigazolási piacot és a csillagászati árakat kritizálta, de beszélt a keretösszetételről és a klub identitásának hatásáról is.

„A piac egészségtelen méreteket öltött. Az átigazolási díjak 100 millió euró felett óriási elvárásokat követelnek, ezeket szinte embertelen dolog teljesíteni. A játékosok tudják: „A stadion te miattad is teltházas – az emberek viszont most varázsfocit várnak tőled. Ezt pedig nem mindig tudod érvényesíteni.”

Rummenigge a Bayern keretének összetételét is védelmébe vette:

„Jobban kellene hárítanunk az átmenettel kapcsolatos vitákat. A keretünk jó mixből áll. Egy korszakváltást nem lehet csak 18-, 19-, 20 évesekkel végigvinni a pályán. És nem is szabad egyetlen lépésben megtenni, mert túl sok felelősséget hárítasz a srácaidra. A keretünk elegye volt az előnyünk a szezon végső fázisában a Dortmund ellen. Bizonyos játékosok tapasztalata ismét címekben fizetődött ki.”



A Bayern 2021-ben leköszönö vezérigazgatója továbbra is a klub identitására építene, emellett továbbra is jó esélyeket lát arra, hogy sztárokat tudnak majd Münchenbe csábítani:

„Az FC Barcelonának van az a híres ‘Mes que un club – Több mint egy klub’ szlogene. Ugyanez érvényes az FC Bayern Münchenre is. Ápoljuk a kultúránkat. A jövőben is fogunk olyan topjátékosokat találni, akik az FC Bayern csapatában többet lát egy egyszerű focicsapatnál. Emberségesebb, őszintébb. A legtöbb játékos ezt meghálálja. (…) A folytonosság az érdekünk. Franck Ribéry 2007-ben érkezett és 2008-ban távozni akart. Hihetetlen ajánlataink voltak, de az évek során az FC Bayern lett az otthona és nem véletlen, hogy a karrierje után is visszatér ide.

Kalle nyíltan beszélt a Bayern egyik legfőbb céljáról is:

„A Bayern jobban ki fogja élezni a Bajnokok Ligájára való koncentrációját. A nyolcaddöntős kiesés még mindig bosszant, egyértelműen túl korai volt.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top