Interjúk és nyilatkozatok

Neuer ügynöke kételkedik: „Nem a Bayern az egyetlen lehetőség”



Manuel Neuer a júniusi válogatott meccsek miatt pár nappal később csatlakozik a Bayern július 8-án kezdődő felkészülési időszakához. A 33 éves hálóőr ügynöke, Thomas Kroth a Süddeutsche Zeitungnak azonban kétségbe vonta Manu rövid és középtávú jövőjét a klubnál:

„Meg akarja nyerni az Európa-bajnokságot, illetve még egyszer a Bajnokok Ligáját is.”

Két nehéz és sérülésekkel tarkított szezon után Neuer ismét céltudatos állapotba került. Kroth ígéretet tett a Bayernnek:

„Ha észlelni fogja, hogy a Bayern nagy erőkifejtéssel dolgozik egy magas cél elérésén, akkor ismételten ki fog virágozni.”

Kérdés, mi történik, ha az Uli Hoeness által kihirdetett „klubtörténelem legnagyobb beruházási programja” csak részleges igazságot fog tartalmazni. A Bayernnél és a válogatottnál végbemenő generációváltás Manu számára is nagy kihívást jelent.

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

[pt_view id=”db158f1n1p”]


„Manuel sikerorientált. Az a benyomásom, hogy a négy angol topcsapat előnye jelentős és a müncheni keret jelenleg még nem igazán konkurenciaképes Manuel céljaihoz.”

Neuert a Schalkés korszaka óta képviseli az 59 éves ügynök. Amikor Manu 9-10 évvel ezelőtt készen állt a távozásra, sok angol és spanyol topklub ajánlataiból válogathatott, „de öt perc után a Bayern mellett döntött” és ezt egyik fél sem bánta meg. De vajon ki akar próbálni valami újat a világ egykori (jelenlegi?) legjobb kapusa?

„2021-ben jár le a szerződése, de nem akar visszavonulni. Most vagyunk abban a fázisban, amelyben döntnie kell: Hogyan tovább? A szerződéshosszabbítás és az FC Bayernnél való pályafutás befejezése természetesen egy kézenfekvő modell. De nem ez az egyetlen lehetőség.”

Rafi személyében a legjobb csapaton belüli barátja távozik Manunak.

A gondolatokat befolyásolhatják a tavalyi, nem a legszebb szezonból tapasztalt negatív élmények is. Neuert főleg a teljesítménye miatt vonták kétségbe.

„Főleg mentálisan állt stressz alatt. Sok mindent hoztak fel ellene. Tudatosan nem követte ezeket a kritikákat, de természetesen értesült róluk, amelyek természetesen hatással voltak rá. „33 éves, fokozatosan leépül”… Sokan tekintettek így a teljesítményére, elveszítette a rendkívüli és legyőzhetetlen jelzőket.”

Neuert nem kerülték el a kritikus hangok de sajnos a sérülések sem. Korábbi sérüléshulláma után sokan nem a régiként tekintettek rá. Majd jött a Düsseldorf elleni izomszakadás.

„Tudtuk, hogy egy év kihagyás után valamikor jönni fog egy sérülés – Manuel ezelőtt hat hónapig mankóval mászkált. Sajnos szerencsétlen időpontban történt. Egy hosszú sérülést gyakran egy gyengébb szakasz követi. Ráadásul kapitányként sok dologgal kellett megbirkóznia: új edző, új csapatfelépítés, új szerkezeti felépítés. Ez felemészt.”



INTERJÚK ÉS NYILATKOZATOK

[pt_view id=”d5c256e4mx”]

Neuer számára a következő év sem lesz egyszerű. A felmerülő Nübel-pletykák és Ter Stegen jó teljesítménye mellett Rafinha személyében a legjobb barátját is elveszítette a csapatból. A brazil még a gelsenkircheni időszakából ápolt nagyon jó kapcsolatot a Flamengoban folytató játékossal. Manu természetesen azt szeretné, hogy a csapatban keletkező megüresedett helyek minőségileg legyenek pótolva.

„Manuel feladatra és egy fix célra van szüksége.”

Neuer ügynöke kételkedik: „Nem a Bayern az egyetlen lehetőség”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top