Egyéb

Wagner nagyon nem aggódik a Bayern miatt – remekül érzi magát Kínában



A januárban Tiencsin irányába távozó 31 éves Sandro Wagnerrel a BILD készített nagyinterjút, ebből szemezgettünk.

Meglepődött-e azon, hogy sok sztárjátékos hagyta el a klubot: Egyáltalán nem, már elmondtam: Egyszerűen bízni kell Kalléban, Uliban és Brazzoban, hagyni kell őket nyugodtan dolgozni. Az elmúlt 30 évben nem volt annyira rossz a Bayern, azt hiszem… szinte már nevetségesnek tartom, hogy az embert nyíltan ünneplik, ha minél több játékost vesz. Még dícséretesebb, ha úgy mint a Tottenhamnél vagy a Bayernnél az ember bízik a csapatában és csak pontról pontra tesz valamit a csapata tényleges fejlesztéséért – nem pedig azért, hogy a nevekkel és a különböző summákkal a nyilvánosságnak eleget tegyen.

Mats Hummels távozásáról: Az, hogy Mats most a Dortmundnál játszik az egyetlen, amely egy kis aggodalomra ad okot számomra. Személy szerint egyáltalán nem tetszik, de egy csak az én Bayern-fanként alkotott véleményem. Én is beszéltem Matsszal, de sajnos ezután sem tudtam az átigazolás szándékát 100 százalékosan megérteni.

Gyengébb-e a keret, mint tavaly: A Bayern ezzel a kerettel évekig bajnok lesz – még ha nem jönne egy új játékos sem, amit nem gondolok. Csak azért, mert a Dortmund szerzett négy-öt játékost, nem jelenti automatikusan azt, hogy csapatként jobbak lesznek. Én is kíváncsi vagyok milyen lesz a Dortmund belülről, ha tíz játékos nem lesz a keretben. Ez veszélyes lehet. De ott is okos fejek dolgoznak.



Az eddigi karrierjéről: Mindig három hivatásbeli célom volt az életben: Profi lenni a Bayern Münchennél, elérni a válogatottságot és sok milliót keresni. Mindegyiket elértem, ezért játékosként több, mint elégedett vagyok a hivatásbeli karrieremmel.

A kínai életmódjáról: Pár szót és mondatot tudok, még ha nem is egyszerű a nyelv. Megpróbálok a lehető legtöbbet tanulni a beilleszkedésem érdekében. Végsősorban ezt várom el én is mindenkitől, aki a szép Németországba érkezik. Őszintén szólva utólag őrültségnek találom, hogy nem ismertem egy olyan várost, amely nagyobb Berlinnél, Hamburgnál, Münchennél és Kölnnél összesen. Nagy lépés volt a három gyerekkel egy idegen országban egy teljesen más kultúrába költözni. Felix Bastians csapattársam eleinte nagyon sokat segített, hálás vagyok neki. És ami szintén megkönnyítette az életünket, az a VW nagy gyára, az apartmanban kereken 60 német család él. Úgy élünk itt, mint egy német faluban és sok dolgot csinálunk együtt. A kínai emberek nagyon barátságosak és segítőkészek velünk külföldiekkel. Ez a föld sokat kínál, van metró, mint Shanghaiban vagy Pekingben, vannak hegyek és szép tájak, délen pedig a Karibikre emlékeztető szigetek is. A városak nagyon tiszták és modernek.

A sportszakmai jelenéről: 19 ponttal a klubtörténelem legeredményebb első felét játszottuk, amelyből biztosan én is kivettem a részem a stílusommal. Kínában sem vagyok a szomorúság gyermeke – megpróbálok egy csomó érzelmet felvinni a pályára.

A kínai Szuperligáról: Európában természetesen más a tempó, de mindent egybevetve a nívó sokkal magasabb, mint gondoltam. A srácok és a klub igazán nagy gázt ad, hogy valamikor az európai szintre érjen. El tudom képzelni, hogy a kínai futballnak 5-10 éven belül sikerülni fog.

Wagner nagyon nem aggódik a Bayern miatt – remekül érzi magát Kínában
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top