Sajtótájékoztatók

Rummenigge: Várjuk a domino-effektust – pozícióban vagyunk, készen állunk

Rummenigge Lucas Hernandez sajtótájékoztatóján érintette, válaszolta meg (maga módján) a Bayernnel kapcsolatos kérdéseket.

Lucas megszerzéséről: Nagyon büszkék vagyunk, hogy Lucas az FC Bayern mellett döntött. Főleg a VB-n figyeltük őt részletesen Hasannal. A megfigyelőrészlegünk egész évben szemlélte őt. Előnye, hogy balbekként belsővédőként is képes játszani. Az egész Bundesliga boldogan értékelheti, hogy egy újabb világbajnokot szereztünk.

Neuer állítólagos kritikájáról: Reggel telefonbeszélgetésem volt Manuel Neuerrel. Thomas Kroth nem Manuel szócsöve volt, hanem az ő színtiszta privát véleményét olvashattuk. Sajátosnak tartom a kommunikációnak ezt a módját, eddig nagyon pozitív volt a kapcsolatunk Herr Krothtal. De az FC Bayernnél nagyon demokratikusak vagyunk, ezért bárki elmondhatja a véleményét.

Hummels távozásáról: Olvastam, hogy a legjobb német középhátvéd már nem a Bayernnél játszik. Személy szerint azt hiszem, hogy a legjobb német középhátvéd az FC Bayernben játszik – Hernandezzel, Sülével és Pavarddal nagyon jól fel vagyunk szerelkezve, nemzetközi színtéren is. A szurkolóknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy nem válik olyan csapat belőlünk, amely nem nyeri meg sorozatban nyolcadszorra is a Bundesligát.

Az átigazolásokról: Július 8-át írunk, az átigazolási időszak szeptember 2-ig tart. Mi, főleg Hasan, koncentráltan dolgozunk a piacon. Eddig még nem volt nagyobb transzfer, legalábbis olyan nem, amely beindította volna a domino-effektust. Ha ez megtörténik, sok transzfer követi majd. Pozícióban vagyunk. Elegendő türelmünk van és sok transzfert zártunk már le a piac bezárta előtt. Arjen Robbent öt perccel az átigazolási időszak vége előtt szereztük meg.




Boatengről: Nem biztos, hogy távozik. Még két évig szóló szerződése van. Figyeljük a helyzetet, hogyan tovább. A legfontosabb ok, amiért Mats elhagyta az FC Bayernt, az az, hogy az edző Niklasszal, Lucasszal és Benjaminnal tervez. Ez érvényes Jerome-ra is, ezt figyelembe kell vennie és döntenie kell.

Hoeness kijelentéseiről: Eddig 118 millió eurót invesztáltunk. Még nem végeztünk. Alapvetően egy topjátékost már szereztünk. Lucas és Benjamin személyében jó és drága spílereket igazoltunk. Bizonyos pozíciókban még tenni fogunk valamit, ez is pénzbe kerül. A végén Ulinak igaza lesz. Jó megbeszélésünk volt ma. A jövőben jó lesz, ha a nyilvánosságnak nem beszélünk az operatív tevékenységeinkről.

Lucas meggyőzéséről: Hasan hihetetlenül törekedett a megszerzésére. Számtalanszor volt Madridban és lépett kapcsolatba vele. A döntés februárban született meg. Hasan volt az átigazolás spiritus rectora.

A Bayern elveszítette a vonzerejét? Alapvetően igaz az a mondás, ami a Bundesligában már elterjedt, tehát, hogy a Bayern ajánlatát nem utasítja vissza az ember. Nemzetközi szinten viszont nagyobb lett a konkurencia, a klubok nagyon sokat tesznek a latba a sikerért. Szép városunk, szép stadionunk van, de azt is látnunk kell, hogy máshol más pénzek mozognak. A 100 millió feletti összegekre szinte már normálisként tekintünk. Gazdaságilag szinte mindegyik klubbal tartani tudjuk a lépést. Az átigazolási időszak lezártáig beláthatatlan következményre számítunk, dőlni fog a dominó. Minden amit hallok az az, hogy mindenki a lavinára vár. Akkor meglátjuk mit hoz ki ebből az FC Bayern.

Leroy Sanéról: Leroy Sané ügyében a helyzet az, hogy ezen a héten tér vissza a nyaralásából. Ezen idő alatt gondolkodott a jövőjéről, de nem akart megbeszéléseket vezetni. Most ki kell várnunk, történik-e valami. Keresünk még egy játékost a szélre. Ribéry és Robben képviselte ezt a klubot. Ki kell várnunk, mi fejlődik ki a dologból. Mi készen állunk.

Lucas Hernandez sajtótájékoztatójának részleteit itt olvashatjátok el.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top