Interjúk és nyilatkozatok

Rafinha: Számomra ő volt a legfontosabb ember a BayernnélRafinha, a nyolc év után távozó 33 éves brazil jobbhátvéd a Sport Bildnek adott nyilatkozatában a Niko Kovaccsal való kapcsolatát érintette, beszélt a legnehezebben integrált játékosról és Rummeniggéről is.

„Egyszerűen nem klappoltak közöttünk a dolgok, talán nem bízott bennem.”

Mint ismert, Rafinha a kevés játéklehetőség miatt korábban már kritizálta a horvát edzőt. Kovac az év utolsó bajnokiján, a Frankfurt ellen hazai bajnokavatón sem adott lehetőséget a Flamengoban folytató brazilnak.

„Mélyütés volt, egy negatív csúcspont. Annyira csalódott voltam! Az edző tudta, hogy ez az utolsó mérkőzésem. Az edző megfosztott a búcsúmeccsemtől.”
Rafi biztos benne, hogy „valami hiányzott az edző és a csapat között”, ezért is esett ki simán a BL-ből és biztosította be az utolsó fordulóban a bajnokságot a Bayern.

„Ebben az évben sok volt a stressz, sok játékos volt boldogtalan. Remélem, hogy minden jól alakul Nikonál, hogy tanul és javít a dolgokon. Az előző szezonban nem jól működött a dolog.”

Rafinha elárulta, hogy Renato Sanchest volt a legnehezebb integrálnia a csapatba.

„Világos, hogy egy olyan fiatal játékos, mint Renato Sanches sokkolva volt: Amikor megjött, egy szót sem beszélt németül és angolul Megpróbáltam az első naptól gondoskodni róla.”

A legrosszabb edzőjeként Felix Magathot nevezte meg, de sorrendbe állította a legjobb tanítómestereit is.


„Felix Magathtal sok problémám volt. Szakmailag jól ment a dolog, a Schalkéval másodikak lettünk, én egy szezon alatt négy gólt lőttem és tizenkettőt készítettem elő. Emberileg viszont nem alakultak jól a dolgok. Az edzési stílusa túl kemény volt. Viszont mindig korrekten megmondta az őszinte visszajelzését. Belemondta az arcodba: „Ma te voltál a legrosszabb!”, „Ma te voltál a legjobb!” (…) A legjobb edzőm Pep Guardiola és Jupp Heynckes volt, a második helyre Carlo Ancelottit tenném.”

Rummeniggéről, mint kedvencéről is ejtett pár szót:

„Olyan volt számomra, mint egy apa: Mindig foglalkozott velem, amikor szomorú voltam. Számomra ő volt a legfontosabb ember a Bayernnél. A felesége, Frau Martina is rengeteget segített nekem. És Uli Hoenesst is mindig a szívemben hordozom.”

Rafinha: Számomra ő volt a legfontosabb ember a Bayernnél
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top