Vezetőség és stáb

Rummenigge: A védelmünknél kevés jobbat látok EurópábanKalle Rummenigge nem csak az amerikai út előtt, hanem a kaliforniai landolást követően is nyilatkozott.

A Bundesliga-esélyekről: Sorozatban hetedszerre lettünk német bajnokok, tavaly volt az első szoros küzdelem. Érdeklődünk a konkurencia és az érzelmeik iránt. Abszolút korrekt, hogy a Dortmundnak komolyak a céljai. Így az első játéknaptól tudjuk: koncentráltan és jól kell játszanunk, hogy a nyolcadik évben is megtudjuk védeni a címünket. 2020-ban is csak a Bayern München fog dönteni a bajnokságról.

A védelemről és a keretről: Ha csak az Alaba, Hernandez, Süle, Kimmich, Pavard védelmünkre és Jerome-ra tekintek, akinél még ki kell várnunk mi lesz a dologból, elmondhatom, kevés jobbat látok Európában. Amit elől kínálunk is egész jó. Jó csapatunk van és jó keretünk is lesz, a transfermarktnak még nincs vége. Meggyőződésem, hogy a Bundesliga kezdetekor a csapatunk nagyon koncentráltan és motiváltan lát majd munkához.

Az edzőről és az elvárásokról: Niko tudja, hogy a klubunknak szüksége van az eredményekre. Ehhez tartja magát, csakúgy mint mindenki ebben a klubban. Érdekünk, hogy az edzői pozícióban is folytonosságot érjünk el. Ugyanolyan eredményes szezont kívánok neki, mint a tavalyi duplázás során – és talán egy-két fordulóval többet a BL-ben. Akkor mindenki elégedett lenne a Bayernnél.

Az átigazolásokról: Amit jobban kell csinálnunk az az, hogy a 17-18-19 éves játékosokat korábban meg kell szereznünk, hogy nálunk fejlődhessenek tovább.  Coman és Gnabry személyében van két jó szélsőnk, akik jó fejlődésen mentek keresztül. De mennyiségi okokból szükségünk van még egy szélsőre, mert Franck Ribéry és Arjen Robben személyében kettőt is veszítettünk. És talán a középpályán is szükségünk lesz valakire. Nem akarok most semmit ígérgetni, mert nincs értelme. Viszont jó csapatunk lesz.

Mandzukicról és a Lewa pótlásról: Semmit nem nyilatkozok nevekről, de ebben az irányban semmit nem tervezünk. Semmi sem biztos, de Robert esetében olyan fejlődés áll fenn, hogy nagyon jól érzi magát a Bayern Münchennél. Ha az ember csak rápillant a testére, ő egy olyan játékos, aki pár évig még könnyedén képes ezen a szinten játszani.

Rummenigge: A védelmünknél kevés jobbat látok Európában
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top