Vezetőség és stáb

Rummenigge: Teljes gőzzel dolgozunk az átigazolási piacon



Karl-Heinz Rummenigge a Bayern amerikai repülőútja előtt a SID-nek adott interjút – ennek érdekesebb részleteit közöljük.

Arról, hogy Niko Kovac a felkészülés megnezített körülményeiről beszélt: A túra remekül szervezett. Az embereink mindannyian nagyszerű munkát végeztek. Kilenc napot vagyunk az USA-ban és három meccset abszolválunk. Mindennap edzünk. És ha visszatérünk, lesz még három hetünk a Bundesliga kezdetéig, előtte egy tegernseei edzőtáborral. A játékosaink szeretik az ilyen utazásokat.

Az átigazolásokról: Az átigazolási biznisz évről évre komplikáltabb és drágább dolog lesz. Ettől függetlenül a Bayernnek meg kell lennie a saját filozófiájának, amelyben az emberség szerepet játszik. Ettől függetlenül jó csapatunk van és nem kell sajnálni minket.

A fiatal tehetségek megszerzésének nehézségérők: A fiatal játékosok játszani akarnak és játszaniuk is kell. Egy Real Madrid, Barcelona vagy Bayern München kvalitású csapatoknál ez nehezebb, mint az egy szinttel lejebb lévőknél. A topcsapatoknak egyre magasabb pénzügyi kockázatokba kell belemenniük ahhoz, hogy a kvalitás és az és a siker megvalósuljon. Ez aggodalommal tölt el.

Ezeknek az ellenszeréről: Ismét teljesen aktiválnunk kell azt a kétpilleres rendszert, amely mindig sikeressé tette a klubot. Egyrészről sztárt veszel – Neuert, Lewandowskit, Robbent, Ribéryt vagy most Hernandezt. Másrészről fiatal játékosokra van szükséged. Ezt részben magunknak kell kiképezni, mint Müllert, Lahmot, Schweinsteigert. Vagy 15-16 éveseket kell szerezned, akik képességeik alapján 18-19 éveen akár már ott lehetnek a keretben. Ennek kell lennie a következő évek filozófiájának.

Rummenigge itt már az USA-ban nyilatkozik.

A Bayern lemaradt nemzetközileg? Nem, egyáltalán nem. Az FC Bayern a jelenlegi UEFA rangsorban a harmadik. Pár igazolást megvalósítunk még. A csapatunk az idei szezonban ismét nagyon erős lesz. Ne aggódjanak.

A várt topsztár érkezik? Teljes gőzzel dolgozunk az átigazolási piacon. És fontos, hogy ne adjunk semmilyen helyzetjelentést. Ha lesz konkrét bejelentenivaló, akkor megtesszük. Ne feledjék, szeptember 2-ig lehetőségünk van új játékosokat szerezni. Meglátjuk.

Van még pénz? A pénzünk ebben az évben kérdés nélkül kevesebb lesz. Az átigazolási díjak őrületesek, de sokkal inkább a robbanásszerű fizetések okoznak alhasi fájdalmat. Gyakran hihetetlen összegekről beszélünk, főleg egy külföldi óriásklub játékosa esetében. Ha a Bayern egy ilyen játékost hoz a házhoz, akkor a fizetéssel és az ügynöki honoráriummal évi 40 millió eurós kiesést generálunk. Ezért kell hideg fejjel, nagyon átgondoltan és nem pedig érzelemből eljárni.

A BL-ről: A Királykategória a legfontosabb cím, amit a klubfociban osztogatnak. Az FC Bayern a Bajnokok Ligája nélkül nem lenne szalonképes: imázs, pénzügy, szponzorok, minden ettől függ. Ha itt sikeres vagy, az egész világ figyelme a tiéd. Ha a nyolcaddöntőben kiesel, elveszíted a figyelmet. Ezért is kell figyelnünk arra, hogy tovább legyünk talpon. Nem lesz egyszerűbb, mert ez a sorozat mindig egyre nehezebb lesz – de továbbra is lehetséges.

A csapatkapitány vezette Bayern biztonságosan ért talajt Los Angelesben.

Kötelező az elődöntő? Nem akarom az edzőt nyomás alá helyezni, eleget kap a nyilvánosságtól. De a rajz egyszerű: Minél tovább mész, annál nagyobb a figyelem rajtad. A Bajnokok Ligája döntőjének milliárdos nézettsége van, ezt semmivel nem tudod pótolni. Meggyőződésem, hogy nyolcadszorra is bajnokok leszünk. Nyiltan megmondom: Nem a Bundesliga a legértékesebb cím, hanem a BL. A Bundesligában mi vagyunk a mértékadók, Európában pedig jó lenne tovább eljutni, mint tavaly.

A Bundesligáról: Azt hiszem, hogy mindig megtartja majd a nemzeti erejét. De nemzetközileg: nincsenek már itt azok a topsztárok, akik egykoron nagyobb létszámmal voltak itt jelen. Most Angliában és Spanyolországban vannak. Ha Európában a harmadikak akarunk maradni, akkor elégedettek lehetünk.

A jövőjéről: Nincs problém azza, hogy a szerződésem lejártával rendezzem a pozíciómat. Fontos felismerni, ha fiatalabb kezekbe kell adni a feladatot. Utódomat, Oliver Kahnt képesnek tartom erre.

Uli Hoeness jövőjéről: Ezt a döntést neki kell kitalálnia. És ezzel biztosan nagyon felelősségteljesen fog eljárni.

Rummenigge: Teljes gőzzel dolgozunk az átigazolási piacon
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top