Interjúk és nyilatkozatok

Tolisso: Lucas kicsit őrült, Benji egy igazi gép



Corentin Tolisso készen áll arra, hogy harmadik szezonját kezdje meg a Bayern Münchennél. És mint mindig, most egy bizonyos dolog a legfontosabb a számára: az, hogy trófeákat nyerjen. A csapat hivatalos oldalának adott interjújában beszélt régi-új francia csapattársairól, a 2019-es Audi Summer Tourról és legkedveltebb pozíciójáról is a pályán.

Bayern: Corentin, hétfőn érkeztél Los Angelesbe. Mik az első benyomásaid a városról?

Tolisso: Eddig minden király volt. Egy nagyszerű hotelben szállunk meg és az edzőpálya is elég szimpatikus. Az első edzésetapok arról szóltak, hogy befejezzük a lábunk lazsáltatását. De innentől minden nappal keményebbek lesznek a tréningek.

Miféle légkörre számítasz az Audi Summer Tourtól? A hoteletek előtt is rengeteg szurkoló állomásozik.

Mindig jó látni őket. A Bayern ráadásul egy világszerte ismert klub és pont emiatt a Föld minden részén vannak drukkereink. Kínában, Katarban és itt is, az Egyesült Államokban – mindenki ismeri a Bayernt. Úgy gondolom, itt is fantasztikus támogatásban lesz részünk.

Két olyan honfitársaddal játszhatsz innentől együtt a Bayern Münchenben, akikkel 2018 nyarán vébét nyertetek. Lucasszal és Benjaminnal gyakran beszéltek az orosz kalandról?

A másik 20 játékossal, akik a keret tagjai voltak, olyanok vagyunk, akár egy család. De mostanában már nem beszélünk róla annyiszor. A Bayern a klubcsapatunk, szóval ezzel a gárdával akarunk címeket nyerni.

Mennyire kellett a többiekre hatnod, amikor tudomást szereztél róla, hogy összeboronálták őket a csapattal?

Nem volt nehéz. Beszéltem mindkettejükkel már előtte is. Szerettek volna egy kis ismertetőt kapni tőlem a klubról és a csapaton belüli atmoszféráról. Én azt mondtam nekik, hogy itt boldogak lesznek és hogy rengeteg jó focistánk van.  Még a tréningeken is, mindenki tudja, mit kell tenni, ha épp nem vagyunk formában. Természetesen ajánlottam nekik, hogy csatlakozzanak a Bayernhez.

Hogyan jellemeznéd kettejüket?

Lucas egy kicsit eszelős típus. Sokat mókázik és rengeteget kacag. De amikor a pályára kerül: azta! Egy igazi harcos és mindig száz százalékot ad bele. Benjamin már egy kicsit nyugodtabb, azonban elképesztő munkát végez hétről hétre. Sok energiát hoz magával a meccsekre. Mindketten erősítették a keret minőségét.

Hogyan látod a csapaton belüli helyzeted? A pálya melyik részén szeretsz a leginkább játszani? Hatosként, nyolcasként vagy előrébb, tízesként?

(Nevet) Csak akkor játszottam ezelőtt tízest, amikor a Lyonban védekező felállást alkalmaztunk. Alapvetően nyolcasként focizok, mert előre és hátra is ugyanannyit mozgok, tizenhatostól tizenhatosig. De nagyon szeretem a hatos pozíciót is, mert akkor több labdához jutok és afféle osztogatóként, rendszerezőként funkcionálok. Viszont nem nagyon szoktak gólt rúgni azok, akik itt játszanak – és én szeretek ám gólokat szerezni. Kulcsszerepet akarok vállalni a sikereinkben. Szóval emiatt is a nyolcast preferálom.

Mit gondolsz, mire lehet képes idén a csapat?

Mindenre! A Bundesligát és a DFB-kupát is meg szeretnénk nyerni és tudjuk azt is, hogy a szurkolók szeretnék, ha a BL-t is behúznánk. Ez természetes, mert legutóbb hat éve jött ez össze. Megvan hozzá a csapatunk.

Milyen célokat tűztél ki magad elé az új idényben?

Remélem, hogy sokkal jobb lesz, mint az előző. Sérülésmentes. Annyi mérkőzésen akarok játszani, amennyin lehetséges és fontos része szeretnék lenni a csapatnak. Ehhez sok asszisztot kell jegyeznem és betalálnom, hogy segítsem a fiúkat. Elvesztettem egy teljes évet, szóval most már szeretnék keményen dolgozni és beleadni mindent.

Harmadik szezonodat kezded a Bayern Münchennél. Boldog vagy itt?

Persze, természetesen, imádom Münchent. Nem csak a csapat, de város is nagyszerű. A barátnőm is jól érzi magát is. Az összes csapattársammal jól kijövök és az egész stábbal jó a kapcsolatom. Nagyon kellemesen érzem magam itt, de még a németemen kéne csiszolnom. Nehéz nyelv, épp ezért sokat gyakorlunk a tanárommal.

Tolisso: Lucas kicsit őrült, Benji egy igazi gép
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top