Egyéb

A Milan elleni mérkőzéssel búcsúzik Amerikától a BayernJön az amerikai Audi Summer Tour 2019 utolsó, AC Milan elleni állomása, amelyet már Kansas Cityben játszik le Niko Kovac csapata. Előtte azonban nézzük az elmúlt napok említésre méltó eseményeit is, röviden, tömören.

A Soccer népszerűsítése Houstonban

Houston egyike azon 17 városnak, amely pályázik a 2026-os, Egyesült Államok, Kanada és Mexikó által rendezett VB mérkőzéseinek megrendezésére. A sportág népszerűsítésének érdekében a város el is indította az elsősorban a fiatalokat megcélzó „Freekicks Soccer Programot”, amelyet a helyi NFL-sztár DeAndre Hopkins is képvisel. Ezt a projektet az FC Bayern is támogatja, ezért a megnyitón többek között a klub egykori legendája, Giovane Elber is és Karl-Heinz Rummenigge is megjelent és labdázott egy kicsit a srácokkal is.Látogatás a Johnson Space Centerben

Ezt követően és 12 órával a Real elleni 3-1-es győzelem után a Bayern edzést tartott, majd a klub delegációja, többek között Rummenigge, Wacker, a new yorki irodavezető Rudi Vidal, Matthäus, illetve a játékosok közül Thiago és Javi Martínez meglátogatták a houstoni Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, azaz a NASA Johnson Space Centerét ahonnan az 50 évvel ezelőtti holdraszállást is vezényelték. „Hihetetlen, hogy itt állhatok. Megtiszteltetés számomra. Történelmet írtak itt.” – örvendezett Kalle, míg a két spanyol játékos kipróbálta az asztronauták számára fenntartott speciális kondigépeket is.Booking.com

Érkezés Kansas Citybe, jön a Milan elleni záróakkord

Az Egyesült Államok nyugati és déli területe után ezúttal az ország közepére, egyben utolsó állomáshelyére érkezett meg a Bayern: Az Arsenal és a Real elleni meccs után ezúttal Kansas Cityben, az AC Milan ellen mérkőzhet meg Kovac csapata. Az olaszok tavaly 4-0-ra intézték el a mieinket, ezért a játékosok talán még nagyobb erőbedobással léphetnek pályára szerdán, hajnali 3:00-kor, az újonnan bemutatott sötétkék alapú BL-mezben. Boateng privát okok miatt visszatért Münchenbe, jövője egyelőre kérdéses, a maradása is elképzelhető. Rajta és az eltiltott Ulreichen kívül szinte minden játékos számíthat több-kevesebb játéklehetőségre, de Kovac ütős kezdővel akarja megkezdeni a találkozót:

„Ismét cserélgetni fogunk, ettől függetlenül szeretnék egy jó, ütőképes társaságot kiállítani a pályára. (…) Eddig nagyon elégedettek vagyunk a felkészüléssel. Holnap a Milan elleni meccsnek örüölhetünk. A stadion hasonló lesz, mint Los Angelesben, ott pedig remek volt az atmoszféra. Nagyon attraktív és neves ellenfeleink voltak, szeretnénk magunkat jó fényben feltüntetni.”

Rummenigge elégedetten nyilatkozott a Bayern idei amerikai túrájáról:

„Teljesen elégedettek lehetünk. Nagy gratulációt kell kifejeznem a csapatnak, komoly elköteleződéssel léptek színre ezen az úton. Minden csúcs volt! Ez volt a legeredményesebb túra, amelyet valaha csináltunk. Tizenegy gyakorlatunk volt, az edző minden szakmai kívánságát teljesítettük. Mindkét eddigi meccs jó reklám volt a Bayern számára.”

A Milan elleni mérkőzéssel búcsúzik Amerikától a Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top